logo

‘Turistik Tuz Ekspresi’ İle Kaya Tuzunun Başkenti Çankırı’ya Tren Gezisi Başlıyor

‘Turistik Tuz Ekspresi’ İle Kaya Tuzunun Başkenti Çankırı’ya Tren Gezisi Başlıyor

Çankırı tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasını amaçlayan “Turistik Tuz Ekspresi” 18 Mayıs sabahı Ankara’dan ilk seferine başlıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kaya tuzunun başkenti Çankırı‘ya Ankara’dan günübirlik özel turistik tren turu başlıyor. Ankara çıkışlı “Turistik Tuz Ekspresi” ilk seferi 18 Mayıs’ta Çankırı Garına geliyor.

Ankara’dan 07.30’da Kaya Tuzunun Başkenti Çankırı’ya hareket edecek olan “Turistik Tuz Ekspresi” kafilesi Çankırı Garı’nda karşılama sonrası Yer Altı Tuz Şehri, Butik Müzeler ve Yöresel Lezzetleri tanıma fırsatı yakalayacaklar.

“TURİSTİK TUZ EKSPRESİ” İLE GÜNÜ BİRLİK ÇANKIRI GEZİSİ

Ankara çıkışlı günübirlik “Turistik Tuz Ekspresi” tren turu ile yaklaşık 3 saatlik nostaljik tren seyahati  deneyimi yaşayacak olan yolcular,  Çankırı Garı’na ulaşacaklar. Yaklaşık 250 yolcu kapasitesine sahip turistik tren “Turistik Tuz Ekspresi” Çankırı programını tamamladıktan sonra aynı gün akşam 19.40’ta Ankara’ya geri dönecek.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çankırı Konfederasyonu ve TÜRSAB Orta Anadolu seyahat acenteleri işbirliği ile düzenlenen tren seferleriyle bölgede turizm hareketliliğinin artırılması hedefleniyor.

“TURİSTİK TUZ EKSPRESİ” İLE ÇANKIRI’NIN TURİZMİ VE TANITIMINA KATKI

Kapasitesi 250 kişilik trenler ile toplamda 4 seferde 1000 kişiyi Çankırı’ya getirmeyi planladıklarını,  “Turistik Tuz Ekspresi” ile turizmde hareketlilik yaşanacak Çankırı’nın tanıtımına da katkı sağlamayı amaçladıkları ifade ediliyor.

ANKARA GAR’I ÇIKIŞLI “TURİSTİK TUZ EKSPRESİ” İLE 3 SAAT TREN YOLCULUĞU

Ankara çıkışlı Çankırı “Turistik Tuz Ekspresi” nostaljik tren turu Ankara Gar’ında 07.50`da Çankırı`ya hareket ile başlıyor. Yaklaşık 3 saat sürecek olan tren yolculuğumuzun ardından Çankırı’ya geliniyor. Çankırı’da ilk önce Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi’ni ve Yöresel Mutfak ve Kültür Evi gezilecek.

HİTİT DÖNEMİNDEN BERİ KULLANILAN YERALTI TUZ ŞEHRİ GEZİSİ

Daha sonra Yeraltı Tuz Şehri’ne gidecek kafile Hitit döneminden itibaren kullanılan, Türkiye’nin en büyük, Dünya’nın sayılı tarihi tuz mağarası içerisindeki kristal kaya tuzu örnekleriyle, eşsiz doğa harikası mağaralardaki galeriler gezilecek.

Yer altı Tuz Şehrinde yaklaşık 100 yıl önce kullanılmış tuz arabası, bu arabayı çeken 100 yaşından büyük eşek, fenerler, kazma, kürek ve eski vagonları görüp fotoğraflama fırsatı olacak. Nemsiz ortamı sunan Tuz mağarası gezisinden sonra Çankırı merkeze gelerek Taş Meclis ve Mevlevihane geziliyor.

ÇANKIRI’NIN TARİHİ MEKANLARI GEZİSİ

Öğle yemeği için ara verilecek program, Tarihi Çankırı sokaklarında yürüyüş ile devam edecek. Hazımiye Gazozcu’sunda kısa bir mola sonrası Tarihi Çamaşırhane, Çankırı Müzesi ve Ulu Cami, Çivitcioğlu Medresesi ile Buğdaypazarı Medresesi’nin aralarında olduğu tarihi mekanları gezdikten sonra alışveriş için serbest zamana geçiliyor. Dönüş yolculuğu için tren garına hareket eden kafile Saat 19.40 treni ile Ankara’ya hareket ederek akşam saat 22.30’da Ankara’ya varış ile birlikte tur programını tamamlayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ