logo

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali Devam Ediyor

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali Devam Ediyor

Yeşim Dorman, Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy’un aralarında olduğu Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuları, Ataşehir MSKM’de “Biri Valize Ne sığar Ki” adlı oyunu sahneledi.

Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuları Yeşim Dorman, Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Nalan Güreş Demirel ve Sinem İslamoğlu “Biri Valize Ne sığar Ki” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi 9. Tiyatro Festivali kapsamında MSKM’de sahne aldı. Yeşim Dorman’ın yazıp yönettiği oyunu 330’un üzerinde tiyatrosever izledi.

ANKARA SANAT TİYATROSU SAHNELEDİ: “BİR VALİZE NE SIĞAR Kİ…”

12+ yaş sınırı olan 2 perde 110 dakikalık “Bir Valize Ne Sığar Ki…” adlı oyunda, “Bir gecede binlerce yıldır yaşadığın topraklardan ayrılacaksan eğer, valizine ne sığdıracaksın ki?” sorusu yöneltilerek; mübadele yıllarında birkaç parça eşyanın sığdırıldığı bir bavulla anavatanlarını terk etmek zorunda kalan göçmenlerin ‘arada kalmışlık’ ruh hallerini ve ‘anavatan’ özlemlerini anlatılıyor.

“Bir Valize Ne Sığar Ki…” adlı oyunu;

Yazan-Yöneten: Yeşim Dorman

Işık Tasarım: Yüksel Aymaz

Dekor: Arda Güler

Dans (Sirto): Yeliz Savaş Dingler

Orkestrast: Ali Azapçı, Hazer Erdoğan, Savaş Sami Kündüroğlu

Oynayanlar: Yeşim Dorman, Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Nalan Güreş Demirel, Sinem İslamoğlu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ