logo

FİLİZ AKAN ÖZTÜRK; “FERFENE”Yİ GÜNÜMÜZE TAŞIDIK

FİLİZ AKAN ÖZTÜRK; “FERFENE”Yİ GÜNÜMÜZE TAŞIDIK

atasehir_tum_cankirlilar (1)Basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, dernekte siyaset olmayacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı için, Çankırı’ya, Çankırılılara hizmet için 7 ay önce yola çıktıklarını vurgulayan Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, derneklerinde her siyasi görüşte üyelerinin olduğunu kaydederek; göreve geldiklerinde “Dernekte siyaset yok”, “Dernekte siyaset yapılmayacak” dediklerini söyledi.

atasehir_tum_cankirlilar (16)

Çankırı’ya has eski geleneksel, yöresel değerleri araştırdıklarını belirten Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Filiz Akan Öztürk Çankırı’ya has sosyal faaliyet olan “Ferfene”yi geçmişten bugüne kültür faaliyeti olarak taşımak istediklerini söyledi.

AMACIMIZ; ÇANKIRILILARI BİR ARAYA GETİRMEK, HİZMET ETMEK

Göreve gelişinin 7. İçerenköy’deki dernek merkezinde düzenlenen kahvaltıda konuşan Mehmet Bağcı; Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak siyaseti değil hizmeti kendilerine görev olarak gördüklerini kaydederek; “Çankırılıları bir araya getirmek, buluşturmak ve onlara hizmet etmek en büyük amacımız. Bu hizmeti daha ileriye götürmek için alacağımız destekler önemli. Herkesten, her kesimden destek bekliyoruz. Çankırılı hemşehrilerimiz için, derneği sürekli açık tutarak burada bir yuvalarının olduğunu, lambalarının yandığını ve tüm Çankırılıları kucaklayan bir derneklerinin olduğunu bilmelerini isteriz. Biz sadece Çankırılıyız demek istemiyoruz. Tüm Ataşehir’i kucaklamak istiyoruz” dedi.

atasehir_tum_cankirlilar (8)

DERNEKTE SİYASET OLMAYACAK

7 ay önce yönetime gelince dernekte siyaset olmayacağını ifade ettiklerini kaydeden Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, kapısından içeri girildiğinde dernekçiliğin ceketini giydiklerini vurgulayarak; “Yönetime 7 ay önce geldik. Yönetime gelir gelmez olmazsa olmazımız olan dernekte siyaset olmaz düşüncemi belirtmiştim. Yönetim kurulumuzda her siyasi görüşten arkadaşlarımız var. Derneğin kapısına kadar siyasi görüş, derneğin kapısından içeri girdiğinde dernekçiliğin ceketini giymek şartıyla hizmete devam edeceğiz. Bu şartlara uyarak çalışırsak sonuçta Çankırılılar kazanacaktır” dedi.

atasehir_tum_cankirlilar (4)

AKTİF ÇALIŞALIM, HİZMETLER VE PROJELER ÜRETELİM

Katılımları için basın mensuplarına teşekkür eden ve desteklerini beklediklerini ifade eden Bağcı; “Sizlerin vasıtasıyla bir kez daha Ataşehir’deki Çankırılı hemşehrilerimin derneğimize sahip çıkmalarını, Çankırı ve Çankırılılar için yapılacak her türlü hizmete destek vermelerini istiyoruz. Göreve geldiğimizde Ataşehir’de iki dernek vardı. Öyle devam ediyor. Birleştirilmeleri federasyonlarımızın, üst kurullarımızın çalışmalarıyla olacak bir şey. Ben geniş yelpazenin olmasından yanayım. Onlarda aktif çalışıyordur diye düşünüyorum. Yapılan her hizmette Çankırılının kazandığını düşünüyorum. Yeter ki; aktif çalışalım, hizmetler ve projeler üretelim” şeklinde konuştu.

atasehir_tum_cankirlilar (2)

14 NÜFUS, 9 BİN SEÇMENLE İLK ONUN İÇİNDEYİZ

Basın mensuplarına dernek çalışmaları ile ilgili bilgi veren Mehmet Bağcı, Çankırılıların Ataşehir’de 14 bine yakın nüfus ve 9 bin civarında seçmenle ilk onun içinde olduklarını kaydederek; “Göreve başlar başlamaz yönetim kurulu olarak şöyle bir karar almıştık. Geniş kapsamlı, bağlayıcı, bütünleştirici, Çankırılıyı kucaklayan bir çalışmayı hedefledik. Ulaşamadığımız hemşerilerimize ulaşmaya çalıştık. Ataşehir’in 17 mahallesini 5 bölge altında topladığımız yeni bir yapılanmayla hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz.  275 üyesi olan derneğimizin üye sayısını 850’ye çıkardık. Yeni oluşturduğumuz kadın Kolları başkanımızın katkılarıyla yılsonuna kadar bin beş yüz üyeye ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

atasehir_tum_cankirlilar (12)

UNUTULMAK ÜZERE OLAN “FERFENE”Yİ GÜNÜMÜZE TAŞIDIK

Çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Filiz Akan Öztürk, düzenledikleri “Ferfene Kadınlar Matinesi”ne basın mensupların davet ederek etkinlikle ilgili; “Teşvikler ve destekler güzel yönde olunca başaracağımıza inandım. “Çankırı için güzel şeyler yapabiliyorsan senin için bir gururdur, onurdur” dedim ve bu yola baş koydum. Ataşehir’de Çankırı’nın tanıtımı için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Çankırı’ya has eski geleneksel yöresel ne varsa araştırdık, bulduk. Ferfene geçmişten bugüne kültür faaliyeti olarak geliyor. Unutulmak üzere olan kültürümüzü bugüne taşımaya çalıştık ve bir Ferfene etkinliği düzenledik. Amacımız insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliklerini sağlamak. 13 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’da Küçükbakkalköy Yeditepe Düğün Salonu’nda gerçekleşecek Ferfene etkinliğimize Çankırılı hemşehrilerimizin desteklerini ve Çankırı dostlarını bekliyoruz” ifadeleri ile hemşerilerini ve Çankırı dostlarını Ferfene etkinliğine davet etti.

atasehir_tum_cankirlilar (11)atasehir_tum_cankirlilar (15)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ