logo

Hamiyet Ardıbatan ‘Temsilde Eşitlik Gerekiyor’

Hamiyet Ardıbatan ‘Temsilde Eşitlik Gerekiyor’

“Seçime hazırız” diyen CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, çalışma ilkelerini “Sıkılmadık el, sorulmadık hatır, dinlenmedik sıkıntı kalmasın diyoruz” şeklinde açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2009’da CHP Ataşehir ilçe örgütü kurulduğundan beri Ataşehir’de siyasetin içinde olduğunu 3. Ataşehir Kadın Kolları kongresinde yapılan seçimde örgütün iradesini kendilerinden yana kullandığını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda sorumluluklarının, yollarının zor ve uzun olduğunun farkında olduklarını ifade etti.

Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda cinsiyet kotasına karşı olduğunun altını çizen CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, siyasette kadın – erkek eşitliğinden, temsil eşitliğinden yana olduğunu kaydederek, “Siyasette kadın – erkek temsil eşitliği savunuyoruz, hep savunucusu olacağız” diye konuştu.

ÖRGÜTÜMÜZ İRADESİNİ BİZDEN YANA KULLANDI

Ataşehir İlçe Kadın Kolları Seçim sürecinin adaylığı ile başladığını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, örgütün içinden gelen, örgüte yabancı olmayan biri olarak aday olduğunun altını çizerek, “2009’da CHP Ataşehir ilçe örgütü kurulduğundan beri Ataşehir’de siyaset yapıyorum. Nerede, ne zaman, ne iş düşüşmüşse orada hazır bulundum. Üzerimize düşeni yapmışız, partimize hizmet etmişiz bu güne kadar. 3. Ataşehir Kadın Kolları kongresi yaklaştığında böyle bir durum gelişti. Biz de, “neden olmasın” dedik. Yakın çevremde paylaştım. Uygun olduğunu, destek olacaklarını söylediler. Böylece çıktık yola. Örgütümüz iradesini bizden yana kullandı. Örgütümüz sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı makamına oturduk” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZUN, YOLUMUZUN ZOR VE UZUN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

2019’de çekişmeli geçecek bir seçim süreci yaşanacağının altını çizen Hamiyet Ardıbatan, seçim hazırlıkları ile ilgili ise, “Biz aldığımız sorumluluğun, yolumuzun zor ve uzun olduğunun farkındayız. Tek başına yürünmeyeceğinin farkındayız. 2019 gibi çok çekişmeli geçecek bir seçim var önümüzde. Buna hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu bilinçle devraldığımız göreve devam ediyoruz. Ben ve ekibim bu konuda son derece hassas ve duyarlıyız” ifadelerine yer verdi.

SIKILMADIK EL, SORULMADIK HATIR, DİNLENMEDİK SIKINTI KALMASIN

Yaşanacak seçim hazırlıkları ile ilgili sokak çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizen Ardıbatan, ev ev çalışmanın da ötesine geçerek şahıs şahıs çalışma yürüteceklerini vurgulayarak, “Sıkılmadık el, sorulmadık hatır, dinlenmedik sıkıntı kalmasın diyoruz. Sokaktaki insanların bizleri tam olarak tanımadıklarının farkındayız. Bu eksiklik bizden kaynaklanıyor. İnsanlar bizleri başkalarının anlattıklarıyla tanıyorlar. Bize düşen, onlara gidip kendimizi en doğru şekilde anlatmak ve onların da kendilerini bize anlatabilmeleri için köprü kurulabilmesi, anlama, dinlemeye dayalı iletişimin devamlılığını sağlamak” şeklinde konuştu.

ANA KADEME, KADIN VE GENÇLİK KOLLARI MAHALLE MECLİSLERİNDE OLACAK

Mahallelerde örgütlenme çalışmalarının hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu söyleyen Hamiyet Ardıbatan, ana kademe, kadın ve gençlik kolları olarak mahalle meclislerinde ortak yönetim oluşturacaklarını belirtip, “Her mahalle meclisinden bir ilçe Başkan yardımcımız sorumlu olacak. Kurulumu ve yürütmesiyle, çalışma gruplarının oluşturulmasıyla… Biz de kadın kolları olarak bir yöneticimizi veriyoruz. Gençlik de aynı şekilde… Asla birbirinden ayrıştırılmış çalışma düşünmüyoruz” dedi.

BÜTÜN SEÇİLMİŞLER DESTEĞİMİZ TAM OLACAKTIR

Genel Merkez Kadın Kolları 13. Olağan Kurultayı’nda yapılan seçim sonucunda Fatma Köse’nin yeniden başkanlığa seçildiğini hatırlatan CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Fatma Köse’nin örgüt tarafından takdir edilerek tekrar başkanlığa seçildiğinin altını çizdiği açıklamasında, “Seçilmiş Genel Merkez Kadın Kolu başkanımızdır. Çok değerli hizmetleri olmuştur bu güne kadar. Bundan sonrada böyle olacağından şüphemiz yok. Bütün seçilmişler desteğimiz tam olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İL BAŞKANIMIZIN KADIN OLMASI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR

Bir kadın olarak Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul İl Başkanı olarak seçilmesinin son derece avantajlı olduğunu ifade eden CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, “İl başkanımızın kadın olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Kadınların elinin değdiği her şeyin güzelleşeceğini söyleyen insanlarız. Ben bu tablonun ilde de yaşanacağının kanaatindeyim. Canan hanım enerjik, aktif, işine ve davasına sahip çıkan bir hanımefendi. Bir kadın yoldaşımız. Ben son derece gurur duyuyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul gibi büyük bir ilin başkanlığına gelmiş olmasından” dedi.

SİYASETTE KADIN – ERKEK TEMSİL EŞİTLİĞİ SAVUNUYORUZ

Cinsiyet kotasına karşı olduğunun, hoş bir söylem olmadığının altını çizen CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, siyasette kadın – erkek eşitliğinden, temsil eşitliğinden yana olduğunu kaydederek, “Kadın – erkek temsil eşitliği savunuyoruz, hep savunucusu olacağız.  Bu tarz söylemler İlçe Kongresinde de oldu. Seçim kuruluna itirazlar da oldu. Bu bir süreçtir. Seçim kurulu itirazları haklı bulmamış ki ilçe yönetimimiz mazbatasını almış ve görevine başlamıştır. Kaldı ki böyle bir durum varsa eğer, bu parti içerisinde değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Bu tartışma kesinlikle parti çatısı altında yapılmalıdır” şeklinde tartışmaları değerlendirdi.

KOTA HOŞ DEĞİL. TEMSİLDE EŞİTLİK GEREKİYOR.

Partisinde cinsiyet kotasına uyulmadığı iddialarına katılmadığını kaydeden Hamiyet Ardıbatan, iddialar ile ilgili, “Bence ilçe kongremizde öyle bir sorun yok. Böyle bir sorun olsaydı İlçe Seçim Kurulundan dönerdi. Dönmediğine göre demek ki bir sorun yok. Genel olarak konuşursak kadın kotası hoş değil. Temsilde eşitlik gerekiyor.

HAMİYET ARDIBATAN KİMDİR?

1975 doğumlu olan CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, 30 yıldır Ataşehir İnönü Mahallesi’nde yaşıyor. Evli ve ki erkek çocuk sahibi. Baba tarafı Karadenizli Ardahanlı olan Mithat Ardıbatan ile evli.

Uzun yıllardır parti üyesi olarak siyasette var olan, partisine hizmet ediyor. KarDer (Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu) Kadın Kolu Başkanı olarak görev yapıyor. Bununla birlikte birkaç STK’da üyeliği ve yöneticiliği bulunuyor.

Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında eğitimi devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ