logo

Mahmut Tanal ‘Uğur Mumcu Susmadı, Susmayacak’

Mahmut Tanal ‘Uğur Mumcu Susmadı, Susmayacak’

atasehir_ugur_mumcu_mahmut_tanal_6CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolu’nun Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine katılan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Uğur Mumcu’nun susturulamadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Mv. Av. Mahmut Tanal Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada Uğur Mumcu’nun iyi bir Kemalist, iyi bir Cumhuriyetçi” olduğu vurgusunu yaparak; ulusal bağımsızlığı onurumuz olarak gördüğünü belirtti.

Ben Atatürkçüyüm, ben laikim, ben cumhuriyetçiyim, ben antiemperyalistim, ben ülkeyi soyanların, hırsızların düşmanıyım diyen Uğur Mumcu’nun 22 yıl önce faşistler tarafından katledildiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, o vurguncuların, soyguncuların aramızda dolaştığını söyledi.

Uğur Mumcu’nun idare hukukunda doktora yapan Türkiye’nin sayılı hukukçularından olduğunu ve hukuk devletini savunduğunu vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, özgürlük, demokrasi ve cumhuriyet aşığı olduğunun altını çizdi.

Mahmut Tanal, “iyi bir Kemalist, iyi bir Cumhuriyetçi” olarak nitelediği Uğur Mumcu’nun söylediklerinin bu güne kadar aksinin kanıtlanamadığını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi; Uğur Mumcu’yu susturduklarını düşünüyorlar. Ancak, Mumcu’nun fikirleri hale yaşıyor. Uğur Mumcu susmadı ve susmayacak. Uğur Mumcu derdi ki; “ben Atatürkçüyüm, ben laikim, ben cumhuriyetiyim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım” derdi.

“24 Ocak 1992 tarihine kadar araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler,  beni aşacaklar çıkacaktır” derdi Uğur Mumcu.

“Bu manzara karşısında susmamak lazım” diye açıklamasını sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; “Uğur Mumcu derdi ki; Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.  Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen suçtur. İnsanların bu haksızlıklar karşısında direnmesi lazımdır. Atatürkçülük nedir? Sorusuna cevabı ise; ulusal bağımsızlıktır. Ulusal bağımsızlıkta onurumuzdur” derdi.

Mahmut Tanal, yazdıklarının aksinin kanıtlanılamadığını belirttiği Uğur Mumcu’ya rahmet diledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ