logo

TBMM Başkan Adayları Netleşiyor

TBMM Başkan Adayları Netleşiyor

Takvime göre 28 Haziran’da yapılacak Meclis başkanı seçimleri öncesi AKP, MHP, CHP ve HDP’nin adayları belli olmaya başladı. TBMM Başkan Adayları Netleşiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis (TBMM) Başkanlığı seçimi, 23 Haziran Salı günü milletvekillerinin yemini ile başlayacak aday belirleme süreci 5 gün sürecek. Sonraki 5 gün içinde ise Meclis (TBMM) Başkanı seçimi tamalanacak.

23 Haziran Salı günü milletvekillerinin yemini ile başlayacak olan parlamentoda 28 Haziran’da yapılacak Meclis (TBMM) Başkanlığı seçimi öncesinde partilerin aday göstereceği isimler kulislerde konuşulmaya balandı.

Ak Parti’de başkanlık için 5 ismin öne çıktığı konuşulurken koalisyon olasılığı nedeniyle TBMM Başkanlığının MHP’ye bırakılabileceği de ileri sürülüyor.

MHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterileceği söylentileri ağırlık kazandı.

Ak Parti’de Meclis Başkanlığı (TBMM) için Ayşenur Bahçekapılı, Ahmet İyimaya, Numan Kurtulmuş, Nabi Avcı, Mustafa Şentop’un isimleri geçiyor.

CHP’de ise adaylık için Haluk Koç’un ismi ön plana çıktı. HDP’nin TBMM Başkanlığı için Sırrı Süreyya Önder’i aday göstermesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ