logo

Türkmen ‘Üsküdar’da Dönüşüm Eylül’de Başlıyor’

Türkmen ‘Üsküdar’da Dönüşüm Eylül’de Başlıyor’

hilmi_turkmenHilmi Türkmen kültür, İslam şehri, medeniyetin merkezi olan tarihiyle öne çıkan Üsküdar’ın acil olduğunu vurguladığı Kentsel Dönüşümün Eylül’de başlayacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Vatan’a yaptığı açıklamada İstanbul’un en kıymetli ilçelerinden biri olan Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmalarının başlıyor olduğunun altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar’da uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışması ve Validebağ Korusu ile ilgili görüşlerini belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, “Üsküdar için değerli kelimesi az. İstanbul’un taşı toprağı altın diyoruz ya, Üsküdar’ın taşı toprağı yakut. Üsküdar tarihiyle, kültür şehri, İslam şehri, bir medeniyetin merkezi olması ve geleceğe yönelik uluslararası projeleriyle önemli bir değer olduğunu ispatlıyor. Türkiye’nin tanıtımında dünyada eşi benzeri olmayan Kız Kulesi kullanılıyor. Doğal olarak böyle özel bir ilçe olması sebebiyle emlak değeri de yüksek” ifadeleri ile Üsküdar’ın emlak değeri yüksek ilçeler arasında olduğunu söyledi.

Vatan’da yer alan haberde; Türkiye’nin 20 yıl içersinde yeniden dönüşmek zorunda olduğunu iddia eden Hilmi Türkmen, “Köyünden şehrine kadar her yer yeniden yapılmalı. Türkiye bir deprem ülkesi, deprem kuşağındayız. Bu yüzden Türkiye adeta bir şantiye alanına dönüşmeli. Bunun olmazsa olmazı da şudur, dönüşüm vatandaş ile yapılmalıdır. Halka rağmen dönüşüm olmaz. Dönüşüm için siyasi ve ekonomik istikrar gerekir” dedi.

İstanbul Ve Üsküdar’da Kentsel Dönüşüm Biran Önce  Başlamalı

Üsküdar’ın dönüşümde durumun daha acil olduğunu vurgulayan Türkmen, 550 bin nüfuslu Üsküdar’ın yapı stoğunun neredeyse yüzde yetmişi kaçak yapı olduğuna dikkat çekerek; bu yapıların depreme dayanıksız, ruhsat ve iskanlarının olmadığını, bu yüzden kentsel dönüşüm İstanbul’da ve Üsküdar’da bir an önce başlaması gerektiğini savundu.

Dönüşüm Eylül’de Başlıyor

Üsküdar’da kentsel dönüşümün Eylül ayında başlayacağının haberini veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’daki kentsel dönüşüm uygulaması ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Dönüşüm için olmazsa olmaz iki kriterimiz var. Beton yığını olmasına karşıyız, saçağıyla balkonuyla kapısıyla penceresiyle estetik bir görünüm istiyoruz. Silüeti bozacak hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz. Estetik için bir kurul kurduk ve bu kuruldan geçmeyen hiçbir yapı ruhsat alamayacak. Site yapılaşmasına da müsaade etmeyeceğiz ve Üsküdar’daki mistik Anadolu havası devam edecek. Esnafın, halkın, çocukların, gençlerin işine yarayacak bir durum olacak. En önemlisi de yerinde dönüşüm istiyoruz. Yani burada şu an kim oturuyorsa dönüşümden sonra da o otursun, yerine başkası gelmesin. Biz inşaat harcı almıyoruz, bakanlık da ciddi oranlarda düşük faizli konut kredisi veriyor. Aynı zamanda vatandaşa 12 ay kira yardımı yapılıyor. Vatandaşa öncelikle kendisinin dönüşüm yapmasını tavsiye ediyoruz. Buranın rantını başkası  kazanacağına vatandaş kazansın. Bir daireyi 100 bin liraya yapacaksınız, 500 bin liralık daireniz olacak. Yine de biz bu işi yapamayız diyorsanız TOKİ ile anlaşın.

Halkımız Bizimle Görüşmeden İmza Atmasın

Üsküdar sakinleri bizim iyi niyetimizi görüyorlar. Biz kentsel dönüşümü her türlü siyasi münazaradan uzak tutuyoruz.  Hayat meselesinin siyaseti ve partisi olmaz.  Deprem kapımızı çalmadan hazırlıklı olalım. Yavuztürk Mahallesi’nde gönüllü danışmanlık ofisi açtık. Halkımız bizimle görüşmeden hiçbir sözleşmeye imza atmasın.

İlk Kazma Yavuztürk Mahallesinde

Boğaz’da 14 mahallemiz var ve kentsel dönüşüm bu 14 mahalle başta olmak üzere bir an önce başlamalı. Orada yaşayan 270 bin kişi var ve bu Üsküdar’ın nüfusunun yarısı anlamına geliyor. Biz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden beri bu mahalleler için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde TOKİ ile protokol yapıldı ve İlk kazmayı Yavuztürk Mahallesinde vuruyoruz.

Dönüşümde Ev Sahipler Rezerv Alanı 180 Dairemizde Oturacak

Biz üç şey üzerinde duruyoruz. Mahalle hayatı devam edecek, estetik bir görünüm olacak ve bu bölgenin rantını buranın sakinleri alacak. Bizim 180 tane dairemiz var. O daireleri rezerv alanı ilan ettik, satmayacağız. Kentsel dönüşüm yapılan evlerin sahipleri gelip orada oturacak ve kira ödemeyecek.  Bu noktada vatandaşa nakliye ücretine kadar destek veriliyor.

Boğaz’ın Etkilediği Trafik Metroyla Rahatlayacak

İstanbul’un olduğu gibi Üsküdar’ın da en önemli sorunu ulaşım olduğuna dikkat çeken Hilmi Türkmen Boğaz trafiği bizi de etkilediğinin altını çizerek; “Marmaray bizi biraz rahatlattı ama yeterli değil. 2016’nın sonuna doğru Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu açılınca yüzde 30 daha rahatlayacağız” dedi.

Türkiye’nin En Büyük İlçe Belediye Binası Üsküdar’a…

100 bin metrekare alana Türkiye’nin en büyük ilçe belediye binası yapacaklarını iddia eden Türkmen, “Yeni binanın altı otopark olacak, eski binanın da altı otopark üstü meydan olacak” ifadeleri ile, “2018 yılına kadar bambaşka bir Üsküdar bizi bekliyor olacak” iddiasında bulundu.

Türkmen, Çılgın Projesi Validebağ’a Hyde Park Getiriyor

Validebağ Korusu’ndaki cami inşaatının bittiğini yakında ibadete açacaklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; Validebağ projesinin çılgın projeleri olduğunu Hyde Park getirmeyi istediklerini söylediklerini vurgulayarak, bunu Acıbadem Dayanışma Grubu’na anlatamamaktan yakındı.

“Validebağ’a On Bin Ağaç Dikilecek”

Sit Alanı olan ve 10 bin ağaç dikileceğini ifade eden Türkmen Validebağ’la ilgili şunları kaydetti:

“Validebağ’da 350-400 dönümlük bir arazi, doğal sit alanı. Maliye Bakanlığı’ndan Büyükşehir’e tahsisi yapıldı. Oraya on bin ağaç dikeceğiz, doğal göletler olacak. Muazzam bir koro bizi bekliyor. camiye karşı çıktılar. Bizim cami yaptığımız alan Validebağ Korusu’nda değil ki. Korunun dışında, mülkiyeti bize ait bir yerde planlı ruhsatlı bir cami. Türkiye’deki camilerin yüzde 80’i 90’ı ruhsatsız. Biz orada ilk defa ruhsatlı bir cami yapıyoruz, karşılığını da böyle görüyoruz. O zaten imar açılamaz, çünkü şimdiki sayın Cumhurbaşkanı 1998 yılında Validebağ’ı SİT bölgesi ilan etti.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ