logo

1/ 5000’lik Yenisahra İmar Planı Tamam!

1/ 5000’lik Yenisahra İmar Planı Tamam!

yenisahra_imar_bekliyor-logo

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinlerinin itirazları değerlendirilen, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı  İBB Meclisi’nde oylanarak kabul edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında hazırlanarak İBB Meclisi’nde onaylanıp askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı itirazların değerlendirilmesi gerekçesi ile geri çekilmişti.

Toplu SDT Alanları Dağıtılacak

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na itirazları değerlendiren İBB Meclisi İmar Komisyonu, hazırlanan raporla itirazlara konu olan maddelerde ilgili değişiklikleri yaparak oylanmak üzere İBB meclisine gönderdi. Komisyon tarafında yapılan değerlendirmede itirazlara konu olan H (max) 15 kat sınırı 80 olarak değiştirildi. Transferdeki hak kaybı da; “gittiği yerin emsalini alır” tabirinin eklenmesi ile düzeltildi. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, toplu sosyal donatı alanı olarak ayrılan yerlerde de; “plana bağlı kalınarak dağıtılabileceği” ifadelerine yer verilerek mağduriyetler ortadan kaldırılıyor.

Planın son şeklinde ruhsatlı yapılar da unutulmamış. İBB Meclisi İmar Komisyonu tarafından itirazlar değerlendirilerek hazırlanan raporda; 1/5000’lik plana bağlı kalınarak yapılacak olan 1/1000’lik uygulama planı hazırlanırken, ruhsatlı yapıların dikkate alınacağına da yer verilmiş.

20 aya yakındır müdürlük ve komisyonda değerlendirmede olan plan, birkaç kez meclise gelmiş, kabul edilmeyerek geri gönderilmişti.

Son olarak önceki gün (15,10,2014) İBB Meclis gündemine gelen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Mecliste yapılan oylamada tekrar komisyona geri gönderilmişti. Bugün (17,10,2014) tekrar İBB Meclis gündemine gelen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı yapılan oylamada kabul edilerek İBB Meclisi’nden geçti.

Ak Partili Komisyon Üyelerine Teşekkürler

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın CHP’li ve Ak Partili komisyon üyelerinin teknik destekleri ile hazırlandığını vurgulayan ve teşekkür eden Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Cemal Şerifoğlu, İBB Meclisi’nde yine Ak partili ve CHP’li üyelerin oy birliğinde kabul edildiğini söyledi.

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinlerinin yararı gözetilerek komisyon tarafından yapılan çalışmalarda itirazların değerlendirildiğini belirten Cemal Şerifoğlu, komisyon tarafından hazırlanan planın olabilecek en iyi plan olduğunu söyleyerek; “Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Yenisahra ve Barbaros’a Hayırlı Olsun

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na itirazların halkın yararına sonuçlanması için çalıştıklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, İBB Meclisinden geçen 1/5000’lik imar planının Yenisahra ve Barbaros mahallelerine hayırlı olmasını diledi.

Yükseklik H (max) 80 m., transferde  kayıp yok.

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na itirazları değerlendiren İBB Meclisi İmar Komisyonu;

*Yol ve donatı alanlarından komşu adaya transfer edilen alanların, gittiği yerdeki emsal değerinin dikkate alınacağı,
*Planın ilk halinde (H) Max 15 kat olan Yükseklik  (H) Max  80 metre olarak belirlendiği,
*1/1000’lik uygulama planı yapımı aşamasında 1/5000’lik plandaki orana bağlı kalınarak, toplu sosyal donatı alanlarının dağıtılabileceği,
*1/5000’lik planın ilk halinde konut olarak belirlenen bazı alanların Konut + Ticaret olarak değiştirilmesi şeklinde hazırlanan komisyon raporu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 /10 / 2014 tarihli oturumunda oylanarak kabul edildi.

İBB Meclisi’nde Kabul Edilen 1/5000’lik Plandaki Değişiklikle İlgili Komisyon Görüşü;

Komisyon_ gorus_rapor-

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ