logo

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI TÜM TÜRKİYE’DE KUTLANDI

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI TÜM TÜRKİYE’DE KUTLANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü DİSK, KESK, TMMOB ile TTB’nin çağrısı tüm Türkiye’de kutlandı. Türk-İş ve Hak-İş Taksim Kazancı Yokuşu ve Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi olan Bakırköy’de polis güvenlik önlemleri alırken, miting alanına Koşuyolu Çobançeşme Bulvarı ve Ekrem Kurt Bulvarı üzerinden gelenler için arama noktaları kuruldu.

İSTANBUL’DA 1 MAYIS; 165 GÖZALTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK, TMMOB ile TTB’nin çağrısıyla Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlandı. Kent genelindeki kutlamalar sırasında aralarında CHP Ataşehir örgütü üyelerinin de yer aldığı 165 kişi gözaltına alındı.

Veliefendi Hipodromu yönüne giden her iki bulvar da araç trafiğine kapatıldı. Polis bariyerler ile çevrilen arama noktalarında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yapmaya başladı.

HAK-İŞ’TEN CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi’nden “Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı”, “İşte Hak-İş, İşte 1 Mayıs” sloganları atarak Kazancı Yokuşu’na gelerek 40 yıl önce hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Kazancı Yokuşu’ndan Taksim’e çıkarak Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan grup adına açıklama yapan Hak-İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, taşeron işçilerine kadro, kıdem tazminatı sorunu ve geçici ile mevsimlik işçilerin sorunlarının acilen çözülmesini istediklerini dile getirdi.

TÜRK-İŞ ÜYELERİ DE TAKSİM’DE

“Grev hakkımız engellenemez”, “Yaşasın işçilerin birliği”, “Taşeronlar kadroya alınsın” şeklinde sloganlar atarak, Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan Türk-İş üyesi bir grup, kurum flamaları ve sloganlarla Gümüşsuyu’dan Taksim Meydanı’na yürüdü.

Sendikacılar burada 1 Mayıs 1977’de yılında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, daha sonra Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

1 MAYIS’TA 165 GÖZALTI

Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköyde kutlamalar kapsamında emniyet tedbirleri çerçevesinde izinsiz yürüyüş yapmaktan 139, pankart açmaktan 17, yol kapama amaçlı zincir taşıyan 3, taşkınlık çıkartan 3, havai fişek ve flama taşıyan 3 kişi olmak üzere toplamda 165 kişi gözaltına alındı.

BAŞKENT’TE 1 MAYIS KOLEJ MEYDANI’NDA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK ve TMMOB’un Ankara şubeleri tarafından Kolej Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Grupların kutlamaların Ankara’daki adresi Kolej Meydanı’nda yerlerini almasının ardından “Emek ve Demokrasi Mücadelesi”nde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, omuz omuza yürüyen halkların barış ve adalet taleplerini bugün meydanlarda dile getirdiğini belirterek 1 Mayıs’ın daha umutla, azimle kutlandığını kaydetti.

İZMİR’DE KUTLAMALARDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, coşkulu başlayan İzmir’de kutlamaya katılanlar gruplar, renkli görüntüler oluşturdu. İşçiler, slogan attı, başta işçi marşları olmak üzere çeşitli marşları seslendirildi. Kortejlerle Alsancak, Gündoğdu Meydanı’na gelen işçiler, arama noktalarından geçerek içeri alındı. İzmir’de 4 bin polis ve özel harekat birimleri görev yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ