logo

1 Metre Oy Pusulasıyla 49 Aday İBB Başkanlığı İçin Yarışacak

1 Metre Oy Pusulasıyla 49 Aday İBB Başkanlığı İçin Yarışacak

“Mahalli İdareler Genel Seçimleri”ne katılacak siyasi partilerin adayları ve bağımsız adaylar kesinleşti. 22 partili, 27 bağımsız 49 aday İBB Başkanlığı için yarışacak.

Recep Kenan / itvhaber.com

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak “Mahalli İdareler Genel Seçimleri”ne katılacak siyasi partilerin adayları ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi. 3 Mart’ta ilan edilen kesin listeler ile oluşan adayların ve partilerin yer aldığı oy pusulalarının basımına başlandı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak “Mahalli İdareler Genel Seçimleri” oy pusulaları basılmaya başlandı. 31 Mart yerel seçiminde en uzun oy pusulası 97 santimetre ile İstanbul’da oy kullanacak. En kısa oy pusulası, tek siyasi partinin seçime katıldığı Şırnak’ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi’nde 4,5 santimetre uzunluğunda…

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İÇİN 49 ADAY YARIŞACAK

İstanbul İl Seçim Kurulu kesin aday listesini askıya çıkardı. İstanbul’da 22 parti aday ile 27 bağımsız olmak üzere 49 aday İstanbul Büyükşehir (İBB) başkanlığı için yarışacak.

22 ADAY PARTİSİNİN BAŞARISI İÇİN YARIŞACAK

31 Mart yerel seçiminde AK Parti’den Murat Kurum, İyi Partiden Buğra Kavuncu, Memleket Partisinden Emre Berk Hacıgüzeller, Anavatan Partisinden Umut Çınar, Demokratik Sol Partiden (DSP) Nesim Pakır, Yeniden Refah Partisinden Mehmet Altınöz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden Meral Danış Beştaş, Türkiye Komünist Partisinden Orhan Gökdemir, Anadolu Birliği Partisinden Osman Tekin, Zafer Partisinden Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye Komünist Hareketinden Ziya İncedere, Bağımsız Türkiye Partisinden Cihan Erdoğanyılmaz, Yeni Türkiye Partisinden Burhanettin Aktürk, CHP’den Ekrem İmamoğlu, Hak ve Özgürlükler Partisinden Mustafa Aytaş, Ocak Partisinden Osman Çelik, Adalet Birlik Partisinden Muharrem Mutlu, Millet Partisinden Hasan Hüsnü Güler, Milli Yol Partisinden Hüseyin Işık, Demokrasi ve Atılım Partisinden İdris Şahin, Saadet Partisinden Birol Aydın, Vatan Partisinden İbrahim Okan Özkan partili başkan adayları olarak kesin aday listesinde yerini aldılar.

İSTANBUL İÇİN YARIŞACAK BAĞIMSIZ ADAYLAR

İstanbul Büyükşehir başkan adaylığı için yarışacaklar arasında;  Vedat Taylan Yıldız, Yüksel Özden, Adem Bayraktar, Memet Ali Aydoğmuş, Burak Emre Çetin, Mirhat Tekin Brusk, Ahmet Soytürk, Orhan Çebi, Merve Karataş, Güven Akıcı, Ahmet Birikmen, Yaşar Polat, Habip Aksu, İshak Akbay, Hülya Kavuzlu Karaman, Vedat Öztürk, Galip Menteşe, Cemal Tarancı, Polat Erdoğan, Fatma Ragibe Kanıkuru Loğoğlu, Hüseyin Durmaz, Sena Elest Akıncı, Uğur Etlik, Atakan Bozyayla, Bilen Akpınar, Ömer Karvan ve Abdullah Arli isimleri yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ