logo

1 milyon 600 bin Öğrenci Lise İçin Ter Döküyor

1 milyon 600 bin Öğrenci Lise İçin Ter Döküyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki 1 milyon 600 bin 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavı pandemi tedbirleri altında yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav koronavirüs salgını tedbirleri ile başladı.

1 milyon 600 bin öğrenci için orta öğretim geçişini belirleyecek koronavirüs salgını tedbirleriyle gerçekleştirildiği merkezi sınav için öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi amacıyla sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri binalara geldi.

Sınava öğrenim gördükleri okullarda giren öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav öncesi binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı. Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, kendi maskelerini çıkarıp, yeni maskelerini taktılar. Bina ve salonların girişlerine el antiseptiği yerleştirildi. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturacakları sıralara konuldu. salonlarına tıbbi maskeyle girip aralarında sosyal mesafe sağlanmasının ardından isteyen öğrenciler maskesini çıkardı. Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. 80 dakika süre verilen ikinci oturumda ise matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için ter dökecekler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ