logo

14 İlde ‘Turuncu Kod’ ve ‘Sarı Kod’ Uyarısı: Kuvvetli, Şiddetli ve Aşırı Yağış

14 İlde ‘Turuncu Kod’ ve ‘Sarı Kod’ Uyarısı: Kuvvetli, Şiddetli ve Aşırı Yağış

Meteoroloji tarafından Marmara, Batı, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki 14 il için “Turuncu Kod” ve “Sarı Kod” uyarısı ile kuvvetli, şiddetli ve aşırı yağış uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu Marmara, Kuzey ve İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından 14 il için “Turuncu Kod” ve “Sarı Kod” uyarısı yapılan; Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük illeri ve çevresinde şiddetli ve yer yer aşırı yağış beklentisi paylaşıldı.

TURUNCU KOD

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN OLUMSUZLUKLARINA KARŞI DİKKAT VE TEDBİR

Bazı bölgelerde 10 Temmuz Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olma uyarısı yepılıyor.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesinin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusu ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olacağı bekleniyor.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
İç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların: Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ