logo

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçmen Listesi Askıya Çıktı

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçmen Listesi Askıya Çıktı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri seçmen listeleri bağlı bulunan muhtarlıklarda askıya çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçmenler, Türkiye genelinde 14 Mayıs seçimleri muhtarlık bölgesi askı listeleri üzerinden durumlarını görebilecekler. Ayrıca e-Devlet üzerinden sorgulanarak yurt içi seçmen durumu öğreniliyor.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süreci ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) hazırladığı takvim kapsamında, muhtarlık bölgesi seçmen listeleri askıya çıktı.

14 Mayıs seçimleri muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri güncellenmek üzere 20 Mart günü saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Seçen listesi itiraz süreci başladı.

Yurt dışı seçmen kütüğü, 20 Mart günü Türkiye saati ile 08.00’de “www.ysk.gov.tr” adresinden ilan edildi ve itiraz süreci başladı.

YSK’nın internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlandı. Seçmen sorgulama e-Devlet  “https://www.turkiye.gov.tr/” üzerinden de yapılabilecek.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkı olan yurttaşların bağlı bulundukları muhtarlıklarda askıya çıkan listeler üzerinden seçmen durumlarını görebilecekler.

Ayrıca, e-devlet üzerinden yapacakları “Yurtiçi Seçmen Sorgulama” seçeneği üzerinden seçmen durumlarını öğrenebilecekler.

Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde kullanılacak olan muhtarlık bölgesi askı listeleri 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08:00 itibarıyla askıya çıkarıldı.  Muhtarlık bölgesi seçmen askı listeleri 02 Nisan 2023 Pazar günü saat 17:00 itibarıyla askıdan indirilecek.

SEÇMEN LİSTESİ İTİRAZ SÜRECİ

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 20 Mart ile 2 Nisan arasındaki itiraz sürecinde, elektrik, su, doğalgaz faturalarından biri yada noter onaylı kira sözleşmesi ile kayıt yaptırılan Nüfus Müdürlüklerinden alınan form ile İlçe Seçim Kuruluna baş vurularak Seçmen Listesine kayıt yapılabilecek.

14 MAYIS SEÇİM TAKVİMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hazırladığı takvim kapsamında, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süreci 18 Mayıs günü itibarı ile başladı.

Aday adalık başvurusu alan siyasi partilerin aday belirleme süreçleri işliyor. Cumhurbaşkanı adaylarının başvuru süreci devam ediyor. 19 Mart günü başlayan Cumhurbaşkanı adaylığı başvuru süreci, siyasi partilerin 23 Nisan, imza ,ile başvuracak adayların ise 27 Nisan günü sona erecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ