logo

14 Mayıs Seçimi Afetzede Adres Değişikliği Süresi ve Yöntemi Netleşti

14 Mayıs Seçimi Afetzede Adres Değişikliği Süresi ve Yöntemi Netleşti

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs seçimlerine yönelik afetzede vatandaşlarımız için adres değişikliği ile ilgili duyuru yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremzedelere yönelik 14 Mayıs seçimlerinde  seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız için “Afetzede Vatandaşlarımızın Adres İşlemleri” duyurusu yaptı.

Depremlerden etkilenen vatandaşların Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinde ikametgah değişikliği yöntemi ve zamanını belirleyen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi adına depremzedeler için duyuru yayımladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinde depremzedelerin seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi için bir duyuru yayımladı.

DEPREMZEDELER GEÇİCİ YERLERE YÖNELİK ADRES BEYANI YAPACAKLAR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü duyurusuna göre; yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerler de dahil, diğer il veya ilçelerden birine taşınan depremzedeler ve aynı il ya da ilçe içerisinde başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzurevi ve benzeri yerlerde barınan depremzedeler, bu tür geçici yerlere yönelik yapacakları adres beyanını 17 Mart 2023 saat 23:59’e kadar nüfus müdürlüklerin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatik üzerinden yapabilecek.

Yapılan duyuruya göre, 18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ise ilçe Seçim kurullarının kararı ile yapılacak.

Ysk Resmi İnternet Sitesinde Depremzede Adres Beyanı İlgili Açıklama:

a) Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan,

b) Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilen Seçim Takviminde belirtilen muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkarılma ve askıdan indirilme tarihleri arasında yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişiler, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler. Başvuruyu alan nüfus müdürlüğü başvuru belgelerini adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne aynı gün faks veya elektronik ortamda iletir.

İlgili nüfus müdürlüğünce tescil edilen adres beyan formu ve ekleri ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına karar verilmek üzere derhal gönderilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ