logo

17 Aralık Soruşturmasına Takipsizlik Kararı Verildi

17 Aralık Soruşturmasına Takipsizlik Kararı Verildi

riza _ sarraf_17_aralik17 Aralık ‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ soruşturmasına bakan Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Ekrem Aydıner, soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. 17 Aralık soruşturmasındaa takipsizlik.

Recep Kenan/itvhaber.com

Savcısı Ekrem Aydıner tarafından verilen 65 sayfalık takipsizlik kararında, işadamı Rıza Sarraf, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında; “Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı” belirtiliyor.

53 kişi hakkında, tüm şüphelilerin “suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yönetmek, suç örgütünün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, suçtan elde edilmiş mal varlığını aklamak, sahte belge düzenlemek, rüşvet vermek, kaçakçılık, fuhuş için kadın temin etmek” suçlarından haklarında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği vurgulanan takipsizlik kararında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın dosyası ana dosyadan ayırldı.

17 Aralık soruşturmada yer alan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın eyleminin ise “Yardım Toplama Kanunu’na muhalefet” niteliğinde değerlendirildiği ifade edilen kararında Savcı Ekrem Aydıner, dosyasının ayrılmasına ve hakkında işlem yapılması için İstanbul Valiliği’ne gönderilmesine karar verdi.

Eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan hakkında diğer tüm suçlardan ise takipsizlik kararı verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ