logo

’17 Aralık Soruşturması’na Takipsizlik

’17 Aralık Soruşturması’na Takipsizlik

yeni-yargi-17_aralik17 Aralık soruşturmasında, TOKİ dosyası ile ilgili Abdullah Oğuz Bayraktar ve Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı çıktı.

“17 Aralık” soruşturmasında eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında, TOKİ’ye yönelik dosya ile ilgili aralarında, iş adamı Ali Ağaoğlu, eski bakan Erdoğan’ın Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul cumhuriyet savcılarından Ekrem Aydıner, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, TOKİ dosyasına ilişkin incelemelerini tamamladı.

Savcı Aydıner, bu dosya kapsamında iş adamları Ali Ağaoğlu, Mehmet Ali Aydınlar ve Ahmet Nazif Zorlu ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 60 kişi hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğan imzalı 141 sayfalık kararda “Yasama yürütmenin hukuk normları ile bağlı olduğu kadar yargı yetkisini kullanan makamların da Anayasa ve yasalarla bağlı oldukları ve siyaseti dizayn etmek gibi bir görev yetkilerinin bulunmadığı” belirtildi.

Kararda Türkiye Cumhuriyet Başbakanı’nın örgüt lideri olarak gösterilmesi ve ‘Dönemin Başbakanı’ ibaresi kullanmak suretiyle, fezleke düzenlenmesi, soruşturmayı hazırlayanların hukuki bir soruşturma görünümü altında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiklerini ortaya koymaktadır” ifadelerine yer aldı.

“17 Aralık”ta Fatih Belediyesi, TOKİ ve Reza Zarrab merkezli üç farklı operasyon aynı anda gerçekleştirilmişti.

“17 Aralık” kapsamında TOKİ soruşturmasında takipsizlik kararı verilmiş oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ