logo

17 Haftadır Kadıköy’de Oturuyorlar

17 Haftadır Kadıköy’de Oturuyorlar

alevi_kadinlar_kadikoy3Anadolu Yakası Alevi Kadınlar Hareketi, eğitimde ‘zorunlu din eğitimi’ uygulanmasına karşı oturma eylemi ile seslerini duyurmak istiyorlar. 17 Haftadır Kadıköy’deler 

Recep Kenan/itvhaber.com

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadın Komisyonu’nun da olduğu Anadolu Yakası Alevi Kadınlar Hareketi eğitimde ‘zorunlu din eğitimi’ uygulanmasına karşı seslerini duyurmak için oturma eylemi yapıyorlar.

“AKP’nin çarpık eğitim sistemine karşı Pir Sultan Abdal Derneği İstanbul şubelerinin düzenlediklerini söyleyen kadınlar “imam da hatipte olmayacağız, imam hatiplide olmayacağız, zorunlu din dersi istemiyoruz.” Sloganı ile oturma eylemi başlattıkları oturma eylemi 18. Haftasına girdi.

Oturma eyleminin aleviler haklarını alana kadar her pazar günü Kadıköy boğa heykelinin önünde sürdürüleceğini söyleyen kadınlar demokratik hak arama yönetimini kullanacaklarını, yasal zeminde haklarını aramaya devam edeceklerini söylüyorlar.  17. oturma eylemini gerçekleştiren Alevi kadınların etkinliğine İçerenköy Pir Sultan Abdal Derneği’nin de aralarında bulunduğu Pir Sultan Abdal kültür Derneği İstanbul şubeleri ve diğer sivil toplum örgütleri, Alevi federasyonları da destek veriyor.

8 Şubat 2015 pazar günü Kadıköy Saat 13.00 Büyük Alevi Mitingi yapılacağını duyuran Alevi kadınlar, zorunlu din dersi istemediklerini, alevi dernekleri aracılığıyla dile getirdikleri bu taleplerini düzenlenen bu mitingle kitlelere ve kurumlara duyurmayı amaçladıklarını söylüyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ