logo

‘19 Eylül Gaziler Günü’ Ataşehir’de Törenle Kutlandı

‘19 Eylül Gaziler Günü’ Ataşehir’de Törenle Kutlandı

Meclis tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazi unvanı verilişi olan ve gaziler günü ilan edilen “19 Eylül Gaziler Günü” Ataşehir’de törenle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

19 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 10.30’da Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma törenine katılan Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak parti İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Günel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Muharip Gaziler Derneği çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.  

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından alandaki program sona erdi.  

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Günel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal yalçın, MHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı İbrahim Kazan, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, Genç Kızılaycılar ile sınırlı sayıda Ataşehirli katıldı.

19 Eylül 2020 Cumartesi günü düzenlenen “19 Eylül Gaziler Günü” kutlama programına Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Sosyal Tesislerinde devam edildi.

NE OLMUŞTU?

ATATÜRK’E GAZİLİK VE MARAŞAL ÜNVANI VERİLİŞ GÜNÜ GAZİLER GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR

99 yıl önce Türkiye’nin İstiklal Savaşı’nda dönüm noktası haline gelen şiddetli Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk ordusunun zaferi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Mareşal ve Gazi unvanına layık görülmüştü.

14-15 Eylül gecesi, Garp Cephesi Komutanı İsmet Paşa ve Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa’nın, milletvekili sıfatıyla, Meclis Başkanlığı’na telgrafla gönderdikleri önergede, zaferin kazanılmasındaki en büyük role sahip olan Mustafa Kemal Paşa’ya “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verilmesi teklif edildi. Meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun da aynı fikirde olması üzerine 19 Eylül 1921 günü kabul edilen bir yasa ile Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanı verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ