logo

19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir’de Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir’de Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen programla 19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk’e Gazilik Unvanının Verilişi törenle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Eylül 1921 tarihi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesinin verildiği gün Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

Milli kurtuluş mücadelemizin en önemli zaferlerinden Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlanması sonrasında, Gazi Meclisimiz tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verildiği 19 Eylül 1921 tarihi her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk’e Gazilik Unvanının Verilişi kutlama programı Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı ev sahipliğinde; İkmal Maliye Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı Garnizon Komutanı İkmal Albay Volkan AYDIN, Ataşehir Belediye Başkanını temsilen Orhan ÇERKEZ, İstanbul Anadolu Yakası Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İŞEN ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Burak Çifçi ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın da aralarında olduğu Kamu Kurumu, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katımlı ile gerçekleştirildi.

Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı öncülüğünde Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrağın göndere çekilmesi ile Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı çelenk töreni sona erdi.

19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk’e Gazilik Unvanının Verilişi kutlamalarına TEB Ataşehir Ortaokulunda düzenlenen Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberindeki Ataşehir protokol üyelerinin katıldığı program ile devam edildi.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ GAZİLERİN ŞEREF GÜNÜ!

T. Emlak Bankası Ataşehir Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası okul Müdürü günün anlam ve önemini konu alan konuşmasının ardından Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen, gaziler adına yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü’nün; Kurtuluş Savaşı, Kore ve Kıbrıs’ta savaşan Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğrunda vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günü olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin şiir okuması, müzik öğretmeninin günün anlamıyla örtüşen türküleri seslendirmesi, sinevizyon gösterisini ardından Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın gazilere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

PROGRAM SONRASI KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

19 Eylül Gaziler Günü kutlama program sonrası katılımcılara katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür eden Ataşehir Kaymakamı Bekir DINKIRCI, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.  Kaymakam Bekir DINKIRCI, hayatta olan gazi ve malullere de minnet, sevgi ve saygılarını iletti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ