logo

2. İstanbul Lale Kupası Tenis Turnuvası Başlıyor

2. İstanbul Lale Kupası Tenis Turnuvası Başlıyor

İBB ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliği ile Spor AŞ ev sahipliğinde düzenlenen 2.İstanbul Lale Kupası Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası Göztepe’de başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğinde ve Spor AŞ evsahipliğinde düzenlenen 2.İstanbul Lale Kupası-Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası bugün oynanacak ana tablo müsabakalarıyla başlayacak.

Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri’nde 21-27 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.İstanbul Lale Kupası-Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası’nda bu yıl, geçen senenin şampiyonu Donna Vekic ile Vitalia Diatchenko, Aleksandra Krunic ve Yuliya Beygelzimer’in yanı sıra milli tenisçiler Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın, Melis Sezer, İpek Soylu ve Hülya Esen de yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Lale Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 2.İstanbul Lale Kupası-Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminde yer alıyor. Katılan tenisçilerin, uluslararası arenada puan alma şansı da yakaladıkları için oldukça çekişmeli geçmesi beklenen turnuvanın final maçı 27 Nisan Pazar günü oynanacak.

Başarıyla gerçekleştirilen ve birbirine referans olan ulusal ve uluslararası spor organizasyonları ile spor kenti kimliğini ispat eden İstanbul’da organize edilen 2.İstanbul Lale Kupası-Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası sayesinde şehrin tanıtımına katkıda bulunulacak. Turnuva ile dünya spor medyası ve tenis severlerinin gözü İstanbul’da olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında resim ve fotoğraf sergileri, müzik dinletileri düzenlenirken, laleler yine sokakları, parkları,  bahçeleri ve meydanları renklendirdi. Selçuklulardan günümüze asırlar boyunca İstanbul’u süsleyen ve kentin simgesi olan lale’yi vatanına döndüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, festival süresince hayata geçirdiği etkinlikler ve organizasyonlar aracılığıyla kültürel mirasımızın önemli bir parçası yeniden canlandırdı. Festival, lalenin hayata ve dünyaya kattığı güzellikleri tekrar görünür kılarak gelecek kuşaklara aktarıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ