logo

2014-2015’te Burs veren Kurum ve Kuruluşlar

2014-2015’te Burs veren Kurum ve Kuruluşlar

burs_listesi_2145_20152014-2015 Eğitim ve Öğretim döneminde kurum ve kuruluşlar başarılı öğrencilere burs verere eğitim katkıda bulunuyorlar. 2014-2015’te burs verenler. Burs veren kurumlar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Öğrencilere sağladıkları maddi destekle gelir seviyeleri düşük ailelerin bütçelerindeki eğitim – öğretim giderlerinin yükünü hafifleten burslar bu durumdaki öğrencileri önemli ölçüde rahatlatıyor.

Bazıları karşılıksız olan burslar üniversite öğrencilerine maddi anlamda büyük kolaylıklar sağlıyor. Devlet ve vakıf kurumlarının verdiği burslar ile üniversite öğrenciler eğitim-öğretim hayatlarını biraz olsun kolaylaştırabiliyor.

2014 – 2015 eğitim – öğretim döneminde burs veren devlet ve vakıf kurumlarının listesini hazırlayarak bu durumdaki öğrencilere yardımcı olmayı amaçladık. Hazırlanan listede burs veren kurumlara ulaşabilir ve detaylı bilgiler alabilirsiniz. Devlet bursu almak isteyen öğrenciler için KYK burs başvuruları için verilen süre doldu. Devlet tarafından verilen KYK burs ve kredi işlemlerini tamamlayan öğrenciler KYK tarafından yurt ve burs başvurularının sonuçlarını bekliyor.

Mustafa Enver Adakan Vakıf Bursu: 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Burs Başvuruları 25 Ağustos – 21 Eylül tarihleri arasında alınıyor. Burs Başvurusunda bulunacak olan öğrenciler Başvuru form sayfasını dikkatlice sonuna kadar okumalıdırlar. Başvurular sadece Internet sitemizden alınacaktır. Eski bursiyerler dahil, başvuru yapan tüm öğrenciler istenen evrakları eksiksiz şekilde vakfa online olarak göndermeleri gerekmektedir. Bursu onaylanan öğrencilerin aynı dokümanları posta ile de vakfa göndermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde burs başvuruları iptal edilecektir ve bursu devam eden öğrencilerin de bursları kesilecektir.

2014-2015 Eğitim Döneminde Burs veren Kurum ve Kuruluşlar:

2014-2015 SİMPAŞ HOLDİNG EĞİTİM BURSU

Sinpaş Holding 2014-2015 öğretim yılı için üniversitede okuyan veya okumaya hak kazanarak kayıt yaptırmış başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu veriyor. Burs başvuru Formu linkinden online başvuru formuna ulaşılabilmektedir. Burs Başvuruları 25 Ağustos 2014 – 8 Eylül 2014 tarihleri arasında yalnızca belirtilen linkteki online başvuru formunun doldurulmasıyla yapılabilecektir. 8 Eylül 2014 akşamı itibariyle sistem kapanacağı için bu tarih sonrasında başvuru alımı olmayacaktır.

2014-2015 TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSU

Türk Eğitim Vakfı, 2014-2015 öğretim yılında da Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, liderlik vasfı taşıyan üniversite öğrencilerine, yapılacak değerlendirmelerden geçmeleri durumunda Üstün Başarı Bursu verecektir.

2014 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre, bölüme girdiği puan ile ilk 5000’e giren öğrencilere aşağıda belirtilen alanlarda burs verilecektir.

TEV Bursu Adaylık Şartları:

T.C. Vatandaşı olmak, Atatürk İlkelerine bağlı olmak,

Başarı Koşulları:

Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar: 2014 LYS’de MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre, bölüme girdiği puan ile ilk 5000’e girmiş olmak ve yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim görmeye hak kazanmak.

Halen bir yükseköğrenim kurumunda yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim gören öğrencilerden, Hazırlık Sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler ile 2. sınıfa geçen öğrencilerin de müracaatı mümkün olabilecektir; Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 5000’e girmesi, Hazırlık sınıfını 4 üzerinden 2,80 (100 üzerinden en az 70) not ile geçmeleri, 1. sınıftan 2. sınıfa geçenlerin ise; 1. sınıf genel not ortalamalarının 4 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3.50, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87.5 olması gerekmektedir.

Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak, kendinde lider özellikler taşıdığına inanmak.

25 yaşını aşmamış olmak,

Not: Üstün Başarı Burslarında başka kurumdan burs veya kredi almak engel teşkil etmemektedir.

Burs Verilecek Alanlar:

Mühendislik-Mimarlık

Sağlık Bilimleri

İdari Bilimler

Temel Bilimler

Sosyal Bilimler

Hukuk

BAŞVURU

Burslara Başvuru tarihi 20 Eylül 2014’e kadar devam edecektir.TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr adresinden doldurulup, çıktısı alınacaktır. İstenilen belgeler TEV Burs Başvuru Formu en üstte olmak üzere, eklenecek diğer belgelerle birlikte aşağıdaki anlatım sırasına göre telli, mavi şeffaf dosyaya takılarak (dosya içinde evraklar tekrar plastik folyolara konulmayacaktır) en geç 22 Eylül 2014 Pazartesi akşamına kadar posta/kargo ile veya elden TEV Genel Müdürlüğüne ulaştırılacaktır. Geç gelen ve eksik evraklı dosyalar değerlendirme dışı kalacaktır.

2014-2015 TÜRKKAD BURSU

TÜRKKAD İstanbul Şubesi, maddî imkânları kısıtlı olan başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu sağlıyor.

2014-2015 Eğitim-öğretim yılı burs başvuruları 15-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında internet ortamında yapılacak ve burs almaya hak kazananlar, www.turkkad.org sayfasında 10 Eylül 2014 tarihinde ilan edilecektir.

Burslara başvurmak isteyen için aşağıdaki şartları karşılamak yeterlidir:

Başarılı bir öğrenci olmak (4 üzerinden en az 2,2 / 100 üzerinden en az 60 not ortalamasına sahip olmak. 2 dersten fazla başarısız not almış olan öğrenciler not ortalamasını karşılasalar bile bursa hak kazanamazlar.)

Maddi İmkanları kısıtlı olmak (Sosyal Güvencesi olmayan ailelerin çocukları öncelikli olarak değerlendirilecektir.)

Başvurular sitemiz üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Burs başvuruları her yıl yalnızca Ağustos ayında yapılabilmektedir.

21.YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

www.yekuv.org / 0212 274 15 02

15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülakata alınıyor. Belli bir puanlamaya tabi tutulan adaylara daha sonra burs veriliyor. Burs alabilmek için gerekli koşullar: Öğrencinin başarılı olması, İstanbul içindeki üniversitelerin ilgili fakültelerini bu yıl kazanması ve kaydını yaptırmış olması, eğitim desteğine ihtiyacı olması, ailenin kırsal kesimde ikamet etmesi.

ADANA TİCARET ODASI

www.adana-to.org.tr /

0322 352 00 52

İktisat veya İşletme ve benzeri bölümlerde okuyan yardıma muhtaç öğrencilere burs veriyor.

BAŞBAKANLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK FONU

www.sydtf.basbakanlik.gov.tr/burs.htm 0312 424 09 47

Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI

www.cev.org.tr / 0212 297 69 79

ÇEV, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

www.cydd.org.tr / 0212 252 44 33

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine burs veriyor.

2014-2015 yılı burs başvuruları 1-30 Eylül 2014 tarihleri arasında alınmaktadır. Devlet üniversitelerinin örgün eğitiminde kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir. Kayıtlı olunan üniversitenin bulunduğu ildeki şubeden şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD): Devlet üniversitelerinin birinci öğretimine kayıtlı öğrencilere burs desteği veriyor. Öğrencinin kayıtlı olduğu üniveritenin bağlı bulunduğu şehirde de bir ÇYDD şubesi olması gerekiyor. Bağışçılar ve mezun bursiyerlere göre her yıl burs verilen üniversiteli sayısı değişiyor. Dernek burs başvurularını 1-30 Eylül tarihleri arasında kabul ediyor. Başvuru tarih ve koşulları değiştiği için www.cydd.org.tr adresinin takip edilmesi gerekiyor.

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV): Vakfın 2014-2015 akademik yılı yükseköğrenim burs başvuruları eylül ayı sonuna kadar alınacak. Burs verilecek öğrencilerin öncelikle başarılı ve ihtiyaç sahibi olması ve İstanbul içindeki üniversitelerde eğitim alması gerekiyor. Öğrencilere 10 ay süreyle 150 TL aylık ödeme yapılıyor. www.cev.org.tr

Burs Başvuru Koşulları:

• Ailenin mali durumunun yeterli olmaması

• Şubemizin bulunduğu illerdeki devlet üniversitelerinde okuyor olmak (1.sınıf öğrencilerine öncelik verilecektir.)

• Başarılı olmak

• Çağdaş değerlere sahip Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak

• Öğrenim – Harç Kredisi ve Başbakanlık Bursu dışında burs almıyor olmak

• Sigara içmiyor olmak

Not: Anne veya babası vefat etmiş, çok kardeşli ve okuyan kardeş sayısı fazla olan öğrenciler burs için öncelikli olacaktır.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

www.vaksa.org.tr / (212) 385 88 00

Maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere geri ödeme yükümlülüğü olan sosyal amaçlı burslar veriyor. Burs için 15 Eylül – 15 Ekim günleri arasında başvurulması gerekiyor.

HÜSNÜ M. ÖZYEĞİN VAKFI

www.husnuozyeginvakfi.org.tr / 0212 217 04 01

TC vatandaşı olan, İstanbul’da bir devlet üniversitesinde okuyan, ÖSS sonuçlarına göre kendi puan türünde ilk 2000 öğrenci arasında olan, hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olan, mali desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerini desteklemektedir. Koşulları uyan öğrencilerin, kendi Üniversiteleri’nin Öğrenci İşleri ve/veya burs ofislerine müracaat ederek burs başvuru formunu temin etmeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak üniversitelerine geri vermeleri gerekmektedir.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

www.ibb.gov.tr / 0212 449 40 00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımı yapıyor. Ekim ortasından itibaren başvuruları kabul edecek olan kurum, aralık ayından itibaren 7 aylık bir burs programı öngörüyor.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

www.isov.org.tr / 0212 293 54 18

Üniversite ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlere burs veriliyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

www.izmir.bel.tr / 0232 482 11 70

İzmir’de bulunan üniversitelerin öğrencilerine burs imkânı sunulmaktadır. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden başvuru formu temin edebilecekler.

İZMİR TİCARET ODASI

www.izto.org.tr

0232 441 77 77

Öğrenim bursu karşılıksızdır.

Burs talebinde bulunan öğrencinin;

1. Bir başka kuruluştan burs almaması,

2. Ekonomik desteğe gereksinimi olması,

3. Başarılı bir öğrenim süreci içinde olması ve hiç başarısız dersi bulunmaması,

4. İzmir’de ikamet ediyor olması veya İzmir’deki öğrenim kurumlarında öğrenim görmesi gerekmektedir.

KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ

0312 430 23 00

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

www.meb.gov.tr / 0312 417 50 70

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI

www.sevakfi.org

0212 512 18 78

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3’üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

www.semayazar.org.tr /

0312 440 16 16

Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

www.tog.org.tr / 0216 321 89 88

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

VEHBİ KOÇ VAKFI

www.vkv.org.tr/egitim/bursaciklama.html 0216 531 00 00

Vehbi Koç Vakfı (VKV): Başvurular 1-25 Ekim tarihleri arasında alınıyor. Bir yılda burs verilmesi planlanan üniversite ve yüksekokul sayısı 516. Vakfın burs verdiği üniversitelerde okuyan öğrenciler başvuru yapabiliyor. Başarılı, maddi desteğe ihtiyacı olan, disiplin cezası almamış ve başka bir kurumdan karşılıksız burs almayan öğrencilere destek veriliyor. Her okula verilen kontenjan kadar burs alacak öğrenci sayısı belirleniyor. Geçen yıl, 10 ay süresince öğrencilere aylık 370 TL destek sağlandı. Burs miktarı her yıl, yıllık enflasyon oranına göre arttırılıyor. 3 ayda bir verilen burslar aralık, şubat ve mayıs aylarında ödeniyor.

Yetenekli ancak imkânları sınırlı olan öğrencilere burs veriyor. Hazırlık ve birinci sınıf haricindeki öğrencilere verilen burslar için sağlıklı, derslerinde başarılı ve devletin demokratik, hür, çağdaş ve laik düzenini içtenlikle benimsemiş olmak gerekiyor. Burslar için seçim okul idarelerince yapılıyor. Burs almak isteyen öğrencilerin kendi fakültelerinin dekanlığına veya okul müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Burs verilen üniversiteler için: ‘www.vkv.org.tr’

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

www.yasar.com.tr/vakif / 0232 482 22 00

Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU

http://www.kyk.gov.tr / 0312 363 87 70

Yurtiçinde tüm üniversite ve yüksekokullarda okuyan öğrencilere öğrenim kredisi ve katkı (harç) kredisi adı altında borç veriliyor. Başvurular üniversite tercih formuyla yapılıyor.

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Vakıf, kuruluşundan bu yana her düzeyde eğitim alan binlerce gence karşılıksız burs ve para yardımı yaparak, onları 21’inci yüzyılın bilgi çağına hazırlamaya çalışıyor. Belli bölümlerde ve belli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs veren Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, öğrencilere aylık olarak burs ödüyor.

www.alarko.com.tr

AVUSTURYA LİSELİLER VAKFI

Yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini desteklemek için çeşitli, karşılıklı ya da karşılıksız burslar veriliyor.

www.alv.gov.tr

EMİNE HOROZ EĞİTİM VAKFI

Her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor.

http://www.horev.org.tr

GALATASARAY EĞİTİM VAKFI

Burslar, bağışçılar tarafından, tutarı, süresi, ödeme şekli ve hangi öğrenci olduğu belirlenerek, şartlı olarak verilen yurtdışı, yüksek lisans ve doktora burslarından oluşuyor.

Öğrenimi vakıf bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine ulaştığında, en az burs aldığı yıllar toplamı kadar, almış olduğu burs cinsinden, en az bir öğrencinin giderlerini karşılayarak yetişmesine katkıda bulunuyor.

www.gev.org.tr

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

Sabancı Grubu bünyesinde 1974 yılında kurulan vakıf, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyor ve geri ödeme ya da hizmet yükümlülüğü istemiyor.

Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale ediliyor.

www.sabancivakfi.org

İSTANBUL TİCARET ODASI

İTO tarafından, 1952 yılından bu yana her yıl daha fazla öğrenciye burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkânı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde. Ayrıca, Türki Cumhuriyetler ve Akraba Toplulukları’ndan gelerek İstanbul’da üniversite öğrenimi gören ve İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Koordinatörlüğü’nün ilgi ve gözetiminde bulunup T.C.vatandaşı olmayan öğrencilere de burs tahsis ediliyor.

http://www.ito.org.tr

MEHMET ZORLU VAKFI

Mehmet Zorlu Vakfı, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar.

http://www.mzv.org.tr

MİLLİ EĞİTİM VAKFI

Kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 25 bin 864 öğrenciye burs veren vakıf, yılda ortalama 300 öğrenciye burs vermeye devam ediyor. Milli Eğitim Vakfı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan özel okullarda da başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere binlerce öğrenciyi burslu okutmaya devam ediyor.

www.mev.org.tr

SANİ KONUKOĞLU VAKFI

Vakıf tarafından üniversitelerde öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen başarılı öğrencilere burs veriliyor. Burs verilen öğrencilere Sanko Holding şirketlerinde staj yapma talebine, branşı uygun olduğu taktirde öncelik veriliyor.

www.sankovakif.com

TEFKEN EĞİTİM, SAĞLIK, KÜLTÜR, SANAT VE DOĞAL VARLIKLARI KORUMA VAKFI

Burslar için, üniversite sınav sonuçlarına göre bir yüksek öğrenim kurumunu ilk 20 bin kişi içinde kazanmış olması esas alınarak değerlendirme yapılıyor. Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Çevre, Makine, Kimya, Gıda, Ziraat, İmalat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Matematik, Fizik, İstatistik, Hukuk, Konservatuar (Müzik), İktisat, İşletme veya Bioteknoloji bölümlerinden birini kazanmak, değerlendirme sebebi oluyor.

www.tekfenburs.org

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlıyor.

www.tog.org.tr

TÜBİTAK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı, Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.

www.tubitak.gov.tr

TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR VE EĞİTİM VAKFI

Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, yüzde 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapıyor.

www.tesyev.org

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı, Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerin eğitimine katkıda bulunmak. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı, üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören öğrencilere,

Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 4500’e yakın öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

www.yasar.com.tr

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl olduğu gibi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için de burs verecek. Burs başvuru tarihleri ve başvuru şartları için aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz

http://www.diyanetvakfi.org.tr

Türkiyede Burs veren diğer kurumlar;

Halis Toprak Vakfı www.toprak.com.tr

Emin Horoz Eğitim Vakfı www.horev.org.tr

İstek vakfı www.istek.org.tr

İstanbul Teknik Üniversitesi www.itu.edu.tr

Galatasaray Eğitim Vakfı www.gev.org.t

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı www.buvak.org.tr

Uran Vakfı www.uranholding.com

21’inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı www.yekuv.org

Başbakanlık Fonu www.sydgm.gov.tr

Türkiye Petrolleri A.O. www.tpao.gov.tr

Milli Eğitim Bakanlığı www.meb.gov.tr

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu www.kyk.gov.tr

İzmir Ticaret Odası www.izto.org.tr

İş Dünyası Vakfı www.isdunyasivakfi.org.tr

Sağlık ve Eğitim vakfı www.sevakfi.org

İzzet Baysal Vakfı www.izzetbaysalvakfi.org.tr

Teknik Eğitim vakfı www.tekev.org

Türk Anadolu Vakfı www.turav.org

Ensar vakfı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ