logo

2014’TE HANGİ HİZMETLER GSS KAPSAMI DIŞINDA KALACAK?

2014’TE HANGİ HİZMETLER GSS KAPSAMI DIŞINDA KALACAK?

2014’te GSS’nın kapsamının daralacağı, sağlık hizmetleri için temel teminat paketi oluşturulacağı, bazı harcamaların kapsam dışında tutulacağı iddia ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de genel sağlık sigortasının kapsamının değişeceği, daralacağı, bazı harcamaların kapsam dışında tutulacağı ve tamamlayıcı sigortanın gündeme geleceği iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyarak; Başbakan Erdoğan’a kapsam dışında kalacak hizmetleri sordu.

2014’TE GSS KAPSAMI DIŞINDA KALACAK HİZMETLER HANGİLERİ?

2014’te genel sağlık sigortasının kapsamının daralacağı, sağlık hizmetleri için temel teminat paketi oluşturulacağı ve belli sağlık giderleri paketin içine girerken, bazı harcamaların kapsam dışında tutulacağı, kapsam dışındaki hizmetler için ise tamamlayıcı sigortanın devreye gireceği haberleri milyonlarca sigortalıyı endişelendirmeye başladı. Zira kapsam dışına alınacak hizmetlerin neler olacağı merak konusu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Erdoğan’a kapsam dışında kalacak hizmetleri sordu.

Öğüt önergesinde şu soruları yöneltti:

1) Milyonlarca sigortalı vatandaşımızın gelecek yıl birçok tedavi için cebinden ödeme yapmak durumunda kalabileceği endişesini yaşamakta, bu sebeple hükümet yetkililerinden bir an evvel açıklama beklemektedir. Bunun ışığında hangi sağlık kalemlerini temel teminat paketi kapsamı dışına çıkarılması planlanmaktadır?

2) İlk etapta ağız-diş ve göz tedavilerinin genel sağlık sigortası dışına çıkarılacağı doğru mudur?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ