logo

2035’e Kadar Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Kullanımı Taahhüdü

2035’e Kadar Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Kullanımı Taahhüdü

Yenilebilir Enerji Ligi RE100’e katılan, “Earthion” misyonlu Aspire Vero Dizüstü Bilgisayarı duyuran  Acer Group, 2035’e kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımını taahhüt etti.

Yenilebilir Enerji Ligi RE100’e Katılan Acer Group, 2035’e Kadar Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Kullanımını Taahhüt Etti.

Acer Ayrıca “Earthion” Sürdürülebilirlik Misyonunun Bir Parçası Olan Yeni Aspire Vero Dizüstü Bilgisayarı Duyurdu.

Acer Group, Yenilenebilir Enerji Ligi RE100’e katıldığını duyurdu ve 2035 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı taahhüdünde bulundu. Ayrıca Acer, çalışanlarının ve tedarik zinciri ortaklarının güçlü yönlerini birleştiren ve şirketin sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarının etkisini artıracak “Earthion” isimli platformu hayata geçirdiğini açıkladı. Acer’ın bu kapsamda duyurduğu ilk sürdürülebilirlik odaklı ürünü olan Aspire Vero dizüstü bilgisayar, Earthion platformunun çatısı altındaki çalışmaların da somut bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Acer Inc. Operasyon Direktörü Tiffany Huang “Gelecek nesiller için çevremizi korumak adına kararlar alma kabiliyetine sahip olduklarını bilerek Acer çalışanlarının ve ortaklarının bir araya geldiğini görmek beni çok etkiledi. AUO, Compal, Innolux ve Quanta’nın taahhüdü ile yeşil tasarımların gelişimini hızlandırmak ve sürdürülebilir bir gezegen için yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefimizi desteklemek için Acer Earthion misyonuna daha fazla şirketin katılmasını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ENERJİ KULLANIMINA UZUN VADELİ BAĞLILIK

Acer uzun süredir enerji verimliliğini artırma konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. 2008 yılından bu yana, tedarik zincirinin çevresel etkilerini yönetmek için CDP’nin küresel kamuoyu aydınlatma sistemini benimseyen Acer, sistemi tedarikçi katılımının iki kademesine kadar genişletti. 2009’u baz yıl olarak alan Acer, 2012’den itibaren, enerji yönetimi ve yeşil enerji kullanımı yoluyla karbon emisyonunu azaltma hedefleri belirlemeye başladı. İştiraklerinin de dahil olduğu global çalışmalar ile Acer, karbon emisyonlarını dünya çapında yüzde 60 azaltma konusundaki 2020 hedefini başarıyla gerçekleştirdi.

2035 yılına kadar tüm enerji kullanımı için yenilenebilir enerji kaynağı sağlamak adına yeni bir taahhütte bulunanAcer, yüzde 100 yenilenebilir elektriğe kendini adamış yüzlerce büyük işletmeyi bir araya getiren küresel bir kurumsal yenilenebilir enerji girişimi olan RE100’e katıldığını da duyurdu. Yeşil enerji, 2013’ün başından beri Acer tarafından farklı iş alanlarında kullanılıyor, hatta bazı yerlerde güneş enerjisini üretmek için güneş panelleri kuruluyor. Bu vizyon ve çabalar neticesinde Acer Group, 2020’de yüzde 44 yenilenebilir enerji kullanımına ulaştı.

The Climate Group RE100 Başkanı Sam Kimmins, “Acer’ın RE100’e katılımından mutluluk duyuyorum. Acer bu adımla, 2035 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisini taahhüt ederek, kendini bu konudaki değişimi teşvik etmeye adamış dünyanın önde gelen 300’den fazla işletmesinin arasına katılıyor. Acer gibi şirketlerin aramıza katılması, yenilenebilir elektriğin ticari açıdan mantıklı olduğuna dair güçlü bir mesaj veriyor ve bu sayede diğer şirketleri de teşvik ediyoruz” dedi.

Earthion: Tedarik Zincirinde Güç Birliği

Acer, şirketin, tedarik zinciri ortaklarının, tüketicilerinin (kanallarının) ve çalışanlarının güçlü yönlerini birleştiren bir platform olan Earthion ile çevre ve enerji konusundaki taahhütlerini daha da ileriye taşımaya karar verdi. “Earth + Mission” (Dünya + Misyon) kelimelerinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan “Earthion”, Acer’ın yenilikçi ve entegre çözümlerle çevresel zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olma misyonunu temsil etmek için yarattığı bir isim. Earthion’un arkasındaki itici güç ise her üyenin gösterdiği iş birliği ve çaba ile çevre üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğine olan inancı olarak ifade ediliyor.

Earthion’un odaklandığı başlıca konular aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

Enerji – hedef olarak yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmak

Ürün Tasarımı – çevreci yenilikler

Ambalaj Tasarımı – daha az ambalaj ve daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak

Üretim – çevre üzerindeki etkiyi en aza indirmek

Lojistik – daha küçük bir karbon ayak izi bırakmak

Geri Dönüşüm – kaynakları geri dönüştürme, yeniden kullanma ve kaynakların kullanım amaçlarını yeniden belirleme

Son yıllardaki çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkan Acer Earthion, dönüşmeye devam edecek. Earthion düşüncesi, başlangıçta sorumlu bir şirket ve kurumsal vatandaşlar olarak çevre için daha fazlasını yapmak, hem iklim değişikliğinin giderek artan acil etkilerine hem de dijital bölünmeye karşı savaşmak önceliklerini taşıyordu. Bu fikir, küresel sorunlara odaklanılması konusunda farkındalık yaratmak ve her bir Acer çalışanını olumlu değişikliklere katkıda bulunmaya teşvik etmek için şirket çapında bir girişim olan Project Humanity’nin doğmasına yol açtı. Project Humanity, çalışanlara profesyonel hayatlarında yeni fikirler önermeleri için ilham vermeye ve aynı zamanda “azaltma, yeniden kullanma, geri dönüştürme ve yeniden amaç belirleme” hedeflerine toplu olarak katkıda bulunma arayışıyla bireysel çabalar ile başladı.

Acer, 2020’de tüm dizüstü bilgisayarların ambalajlanmasında geri dönüştürülmüş kağıt kullandı ve bu çevre dostu tasarımlar, 8 bin 750 kg kağıt hamuru tasarrufu sağladı ve 20 milyon adet plastik torba kullanımını ortadan kaldırdı. Acer’ın geri dönüşüm faaliyetleri ile 50 metrik tonun üzerinde pil geri dönüştürüldü. Toplam 50 ülkedeki Acer çalışanlarının yüzde 75’inden fazlası, bu çalışmaya katıldılar.

Earthion ile Acer’ın çevre konusundaki çabaları artarak sürüyor. Acer, bu sayede çevre konusundaki bu farkındalığı ve kültürü, iş ortakları ve tedarikçileri ile paylaşmaya, kapsayıcı platform oluşturmaya ve daha da geniş bir etki alanı yaratmaya çalışıyor.

Bugün, şirketin temiz enerji ve sürdürülebilir malzemeler kullanma konusunda net bir hedefi var. Acer, sürdürülebilirlik odaklı bir dizüstü bilgisayar olan Aspire Vero’dan başlayarak, tedarikçileri ve iş ortaklarıyla Earthion platformunu inşa etmek için yola güçlü bir şekilde devam ediyor.

ACER ASPİRE VERO: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI BİR DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Earthion platformu çatısı altında sunulan ilk ürün olan Acer Aspire Vero, bilgisayar üretim sürecini sürdürülebilirlik odaklı olarak yeniden tasarlamaya yönelik bir adım. Cihazın kasasında ve klavye tuş başlıklarında[[1]] geri dönüştürülmüş (PCR) plastik malzeme kullanılmış.Çevre dostu ambalajlama bunu bir adım öteye taşıyor: Aspire Vero, yüzde 80-85 oranında geri dönüştürülmüş kâğıt hamurundan yapılmış bir kutuda kullanıcıları ile buluşuyor. Ayrıca adaptör koruması için kâğıt kılıflar kullanılarak plastik paketlemede azalma mümkün oluyor. Dahası; dizüstü bilgisayar çantası ve klavye ile ekran arasındaki ince tabaka yüzde 100 endüstriyel olarak geri dönüştürülmüş plastik malzemeden yapılıyor.

Cihazın farklı kısımlarında sürdürülebilirliğe yapılan bu vurgu, tasarım diline de yansıyor. Nakliye kutusundaki tüm grafikler soya mürekkebi ile basılırken, yine çevre üzerindeki zararlı etkileri azaltacak şekilde dizüstü bilgisayarın kasasında herhangi bir boya kullanılmıyor. Aspire Vero’nun parçaları, basit bir sökme işlemi ile kolayca açılabilecek standart vidalarla bir arada duruyor. Dizüstü bilgisayarın, tamponlarındaki benzersiz sarı ve yanardağ grisi renkler dikkat çekerken ve R ve E tuşlarının üzerindeki metinler ters çevrilerek “3 Re”ye (azalt, yeniden kullan ve geri dönüştür – reduce, reuse, recycle) vurgu yapıyor.

Tüm bunların arkasında çekici ve etkileyici bir bilgisayar yatıyor. Intel® Iris® X grafiklere sahip en yeni 11. Nesil Intel® Core™ işlemci, günlük üretkenlik görevleri ve daha fazlası için güç sağlarken, 1 TB’a kadar M.2 SSD depolama, kullanıcılara müzik, film ve diğer dosyalarını depolamak için bolca alan sağlıyor. Ekran, açıldığında dizüstü bilgisayarı biraz yükselterek daha ergonomik bir yazma deneyimine olanak tanıyan kaldırma menteşeli bir tasarıma sahip. Ayrıca yapay zekâ gürültü engelleme özelliği ile sorunsuz video görüşmeler yapılmasına olanak veriyor. Dizüstü bilgisayar, ayrıca Intel® Wi-Fi 6 (Gig+), bir USB Tip-C bağlantı noktası, iki USB 3.2 bağlantı noktası ve video çıkışı için bir HDMI 2.0 bağlantı noktası taşıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜZERİNE KÜRESEL ÖDÜLLER

Acer’ın sürdürülebilirlik konusundaki şeffaf raporlama çabaları, küresel sürdürülebilirlik endeksleri tarafından kabul edildi ve şirket, ESG performansı için sektörden övgü aldı. Acer, 2020’de şu üç küresel sürdürülebilirlik endeksinde listelendi: Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri (DJSI) Yükselen Piyasalar Endeksi (art arda yedinci kez) “AA” notuna sahip MSCI ESG Liderler Endeksi ve FTSE4Good Gelişen Endeksi (beşinci kez). Ayrıca Acer, The Wall Street Journal tarafından dünyanın en sürdürülebilir şekilde yönetilen 100 şirketi arasında gösterildi.

ACER HAKKINDA

1976’da kurulan Acer, günümüzde 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük ICT şirketlerinden biridir. Yüzünü geleceğe dönen Acer; donanım, yazılım ve hizmetlerin bir araya gelerek tüketicilere ve işletmelere yeni fırsatlar sunduğu bir dünya oluşturmaya odaklanmıştır. Hizmet tabanlı teknolojilerden Nesnelerin İnterneti, oyunlar ve sanal gerçekliğe kadar birçok alanda Acer; 7000’den fazla çalışanıyla, insanlarla teknoloji arasındaki sınırları kaldıran ürün ve çözümler araştırmaya, tasarlamaya, pazarlamaya, satmaya ve desteklemeye kararlıdır. Daha fazla bilgi için www.acer.com.tr adresini ziyaret edin.

© 2021 Acer Inc. Tüm hakları saklıdır. Acer logosu, Acer Inc’in tescilli ticari markasıdır. Belirtilen veya başka türlü kullanılan diğer ticari markalar, tescilli ticari markalar ve/veya hizmet markaları ilgili sahiplere aittir. Tüm teklifler önceden belirtilmeksizin değiştirilebilir ve tüm satış kanallarında geçerli olmayabilir. Belirtilen fiyatlar üreticinin tavsiye ettiği perakende satış fiyatlarıdır ve bölgeye göre değişebilir. Satış vergileri eklenebilir.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ