logo

21.Tosya Kültür ve Pirinç Festivali Düzenlendi

21.Tosya Kültür ve Pirinç Festivali Düzenlendi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen 21. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali gerçekleştirildi.

21.Tosya Kültür ve Pirinç Festivali’nin açılış törenine Vali Vekili Vedat Yılmaz, Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakcı,  AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kortej ile başlayan festival program, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması, ilçe müftüsü Eyüp Demir tarafından dua edilmesi, , Protokol konuşmaları, Halk oyunları Gösterisi, Tosya Ahi Yeren Mehter Ekibi Gösterileri, Hizmet Araçlarının açılışı, Bal Yarışması ve Ödül Töreni, Buzağı Yarışması ve Ödül Töreni, Pirinç Pilavı Yarışması ve ödül törenleri ile devam etti.

Kastamonu Vali Vekili Vedat Yılmaz yapmış olduğu açılış konuşmasında;” Bu yıl yine bir şenlik içinde Tosya’mız da Kültür ve Pirinç Festivalini birlikte gerçekleştirmekteyiz. Bu festivalimizin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki kurban bayramınızı da tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Buzağı Yarışması, Bal Yarışmasında ve Pilav yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Birinciye 1.000 TL ödül, ikinciye 750 TL ödül, üçüncüye 500 TL para ödülünün yanı sıra Dördüncü ve Beşinci olan yarışmacılar ise, Ziraat odası tarafından 1 çeyrek altınla ödüllendirildi.

Festival, 17.08.2018 Cuma saat 20:30’da Çiğdem Doğan ve Gökçe konseri, 18.08.2018 Cumartesi günü Anadolu’nun Kırkpınar’ı Tosya Yağlı Güreşleri ve ödül töreni, ses, ışık ve havai fişek gösterileri, açık hava konserleri ile devam etti.

21.Tosya Kültür ve Pirinç Festivali, 19.08.2018 Pazar günü düzenlenen Sünnet şöleni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması, yemek ikramları ve Tosya Musiki Derneği Konseri ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ