logo

Ataşehir Kaymakamlığı’nda Kan Bağışı Kampanyası

Ataşehir Kaymakamlığı’nda Kan Bağışı Kampanyası

Atasehir_ kaymakam_kan BagisAtaşehir Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU öncülüğünde Kızılay Ataşehir Şube Başkanlığı’nın aracılığı ile Kızılay, Ataşehir Kaymakamlığında Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kaymakamlığı öncülüğünde Ataşehir Kaymakamlığı’nda Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ilk kan verenlerden oldu.  Kaymakamlık çalışanı çok sayıda personel ve Kaymakamlığa gelen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kampanya bütün gün sürdü.

Kamu Yararına kurulmuş olan dernek Kızılay’ın 2007 yılında çıkan yasayla Türkiye’de kan toplamada kanunen yetkilendirildiğini hatırlatan Zeynep Kamil Kan Bağış Müdürlüğü kan toplama ekibi sorumlusu Dr. Muhittin özçelik, Kızılay Ataşehir Şube Başkanlığı aracılığı ile Ataşehir Kaymakamlığı’nın planladığı ve düzenlediği kampanyaya Kaymakamlık personeli ve vatandaşlarının ilgisinin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

6

2007 yılında çıkan bir yasa ile kan toplama ile yetkilendirilen Kızılay’ın bu kapsamada yapılanma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Dr. Muhittin özçelik, “Kızılay’ın yapılanması tamamlanmadı. Bazı eğitim araştırma ve üniversite hastaneleri de bu yetkilendirmeye dahil oldu. Kan alımında ve dağıtımında Kızılay tam yetkilidir” dedi.

KIZILAY YENİ YAPILANMAYA GİRDİ

Kızılay’ın yeni bir yapılanmaya girdiğinin altını çizen Dr. Muhittin özçelik konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü; “Daha evvel kan bağışı ve dağıtımında İstanbul tek bölge idi. İstanbul şimdi ikiye ayrıldı. Avrupa Yakası ve Avrupa Yakası. Anadolu Yakası’nda Kartal,  Marmara Bölgesi olarak değişti. Avrupa Yakası’nda yeni bir bölgemiz kuruldu. Ağustos veya Eylül ayı ortalarında yeni yapılanma tamamlanarak bölge tesis edilecek.

Kızılay’ın üç tane kan bağış müdürlüğü var. Biz Zeynep Kamil Kan Bağış Müdürlüğü ekipleri olarak görev yapıyoruz. Ekipte bir doktor, üç ya da dört kan alma uzmanımız var. Kurumlarla, özel ve tüzel kişiliklerle bağlantı kurularak değişik zamanlarda kan verme kampanyaları düzenliyorlar.

6_6

Bu kapsamda Ataşehir Kaymakamlığı’nın planladığı ve düzenlediği kampanya için geldik. Kan verme kampanyasına teveccüh oldukça fazla. Şu ana kadar 22 arkadaşımız kan verdi. Kan vermek için tam sağlıklı olma hali gerekli.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ