logo

Ataşehir’de Mevlana’yı Anma Töreni ve Ahmet Özhan’ın Konseri

Ataşehir’de  Mevlana’yı Anma Töreni ve Ahmet Özhan’ın Konseri

mevlanaMevlana’nın 739’uncu Vuslat Yıl Dönümüne denk gelen bu yılki törenler,  Ataşehir’de Ataşehir Belediyesi ve Kızıltoprak Zühtüpaşa Lions Kulübü işbirliği ile düzenlendi.

Recep Kenan/Ataşehir

Hak Aşığı, gönül adamı, Allah dostu, Yaradana gönül veren, Yaradılanı yaradandan ötürü sevmeyi öğreten, aşk piri Mevlana Celaleddin-i Rumi Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlenen gecede anıldı.

Bu yıl 20.’si düzenlenen Geleneksel Mevlana’yı Anma Töreni Ataşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

MEVLANA TÖREN RESİMLERİ

 

Hoşgörü ve tasavvuf felsefesiyle tüm dünyayı etkilemiş büyük şair,  düşünür ve tasavvuf adamı için her yıl yapılan törenlere bu yıl Ataşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Mevlana’nın 739’uncu Vuslat Yıl Dönümüne denk gelen bu yılki törenler, Ataşehir Belediyesi ve Kızıltoprak Zühtüpaşa Lions Kulübü işbirliği ile düzenlendi.

Hak Aşığı, gönül adamı ve Allah dostu Mevlana 739’uncu Vuslat Yıl Dönümü’nede Ataşehir’de anıldı.

Ataşehir Belediyesi ve Kızıltoprak Zühtüpaşa Lions Kulübü işbirliği ile düzenlen “20. Geleneksel Mevlana’yı Anma Töreni”nde sahne alan ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan’ın konserinde sonra sema gösterileri ile geceye devam edildi.

Ataşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlenen geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede plaket verirken konuşan Sadık Kayhan, verdiği konser için Ahmet Özhan’a teşekkür ederken “Ataşehir Belediyesi’nin insanı merkez alan, ülkemizdeki yedi bölgeyi temsil eden, etrafındaki yedi yaprak ve güneş ışıklı sembolümüz ile Lions Kulübü’nün insana bakışı ve sanatçı Ahmet Özhan’ın dünya görüşü ve yaşam anlayışının örtüştüğünü fark ettim. Hepsinin merkezinde insan var. Hepsinin merkezinde insana değer veren yaklaşım var.”dedi.

“Kim olursan ol gel.”, “Olduğun gibi görün” ve “Aslan ve kuzuyu bir arada tutan” Hacı Bektaşı Veli felsefelerinin burada yaşadığını fark ettiğini belirten Sadık Kayhan, “Ne mutlu ki dünya ölçeğinde çalışan bu derneğin dünyaya bakış açısı ile benzerliğimiz var. Az önce başkanımız söyledi. Bende tekrar etmek istiyorum bundan sonra merkeze insanı ve hoşgörüyü koyan, ayrımcılığı bir kenara iten dünya görüşü ile her zaman sizlerle birlikte olacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.

“Lionların Misyon edindikleri, insan ve insanlığa hizmetin yanında, toplum ile sosyal ilişkilere verdikleri değer, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile işbirliği de önem taşımaktadır.”diye sözlerine başlayan, Kızıltoprak Zühtüpaşa Lions Kulübü başkanı Tamer Aslantürk, bu yıl da Ataşehir Belediyesi ile bu programı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ataşehir Belediye Başkanı Batal İlgezdi ve tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan’a katklarından dolayı teşekkür etti.

“Mevlana insana insan olma onurunu hatırlatan sözlerini şiirlerle söylemiştir.” diyen Tamer Aslantürk;

“sevgide Güneş gibi ol,
Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
Hataları örtmede gece gibi ol,
Tevazuda toprak gibi ol,

Öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,

ya olduğun gibi görün,
ya göründügün gibi ol .
Bu kadar derin anlamı olan sözlerden etkilenmemek ve faydalanmamak mümkün değil.” dedikten sonra, Tüm insanlığın kardeş olmanın yolunu bu sözlerde aramasını diledi.

“Ben hep Konya’ya giderdim Mevlana’nın yıl dönümlerinde.”diye söze başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Batal İlgezdi; “Bu yıl böyle bir öneri geldiğinde, seve seve kabul ettim. Lions derneğine teşekkür ediyorum. Ataşehir’de ilk defa bunu yaşayacağız. Önümüzdeki süreçte, yapımı biten Ataşehir’deki belediye binamızda kültür merkezinde 5000 kişilik salon yaptık. Ayrıca Küçükbakkalköy’deki nikah Sarayı’mız ve Kültür Merkezi’miz bitti. Orada üç salonumuz olacak yılbaşından sonra. Ben kendilerine söz veriyorum istedikleri zaman uygun gördükleri tarihte kullanabilirler. Ben Ahmet Özhan’a teşekür ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ