logo

28 Şubat Gözaltı Dalgaları Sürüyor

28 Şubat Gözaltı Dalgaları Sürüyor

28-subat-pasalari-firardaAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün adliyeye sevk edilen 5 emekli generalden sonra bugün de İzmir’de 4 emekli general 1 de emekli albay tutuklandı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturması ile ilgili, tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilen 5 emekli generalden 4’ü tutuklandı. 1 emekli general ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı.

Ankara’da savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle TMK’nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3. No’lu Hakimliği’ne sevk edilen, 5 şüpheliden emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Koramiral Altaç Atılan tutuklandı.

Tutuklananlardan emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz adli kontrol şartıyla salıverildi. Tutuklanan 4 emekli generaller toplu olarak bir minibüs ile Sincan cezaevine götürüldü.

Alınan bilgilere göre 28 Şubat Davası ile ilgili, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da talimatla ifade verdi.

Öte yandan; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına aınan, emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen, emekli Albay Cengiz Koşal ile bir emekli asker ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne getirildiği bilgileri alındı.

İzmir’de Yeni Dalga

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında İzmir’de gözaltına alınan emekli Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Korgeneral Temel Batmaz Dandin, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci’nin de Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre bugün; İzmir’de 28 Şubat soruşturmasında yaşanan tutuklama dalgasında, 4 emekli general ve bir emekli albay tutuklanarak ifadeleri alınmak üzere Ankara’ya götürülüyor.

28 Şubat Soruşturması kapsamında İzmir’de bu sabah gözaltına alınan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinden alınan tuğgeneral, generaller, Adnan Menderes Havaalanı’ndan Ankara’ya gönderilmek üzere yola çıkarıldığı bildiriliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ