logo

29 EKİM BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ZAFERİDİR

29 EKİM BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ZAFERİDİR

fener_alayi-0Fener Alayı ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen Battal İlgezdi 29 Ekim’in ateşi ve ihaneti görenlerin, ölümü alnının ortasında duyanların mucizesi olduğunu vurguladı.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: 29 Ekim Nazım’ın deyişiyle ateşi ve ihaneti görenlerin, bir iş yapabildim diyebilmek için ölümü alnının ortasında duyanların mucizesidir. 29 Ekim emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin en büyük zaferidir.

Başkan İlgezdi 29 Ekim kutlamalarında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı da kınadı.

Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çok büyük bir coşku ile kutlandı. Bugüne değin yapılan Cumhuriyet kutlamalarının en büyüğüne on binlerce vatandaş katıldı.

Ataşehir Özgürlük Parkı’nda toplanan Ateşehirliler, fener alayı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Yürüyüşte Cumhuriyetin 93 yılına damga vuran; İsmet İnönü, Uğur Mumcu, Aşık Veysel, Can Yücel, Tarık Akan gibi sembol isimlerin canlı heykelleri de vatandaşlara eşlik ettiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada Cumhuriyetin; bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adı olduğunu belirtti. İlgezdi, 29 Ekim’in Nazım’ın deyişiyle “ateşi ve ihaneti görenlerin, bir iş yapabildim diyebilmek için ölümü alnının ortasında duyanların” mucizesi olduğunu söyledi. Bugün daha gür bir ses, sarsılmaz inançla yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti dediklerini ifade eden İlgezdi, 93 yıldır yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet meşalesinin, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan Anadolu halkının umudu, 29 Ekim’in emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin en büyük zaferi olduğunun altını çizdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı da kınayan Başkan İlgezdi, “Herkes iyi bilsin ki bu tür saldırılar bizi korkutmaz. Sayın Bülent Tezcan’a buradan acil şifalar diliyorum” dedi.

“Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Manga ve Kıraç’ın sahne alacağı konser alanına yürüyen vatandaşlar gece boyunca bayraklarını ellerinden indirmedi.

Fener alayı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen Ataşehirliler Manga ve Kıraç’ın sahne alarak sergiledikleri performanslarına eşlik ettiler. Konseri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Belediye başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir ile birim müdürleri de izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ