logo

2B`de başvuru süresi uzadı

2B`de başvuru süresi uzadı

2b_arazileriBakanlar Kurulu kararına göre, Orman vasfını yitirmiş araziler 2/B  alanlarındaki taşınmazların başvuru süresi 1 ay, iade başvuru süresi ise iki ay uzatıldı.

2B arazilerine başvuru süresi bir ay, iade başvuru süresi ise iki ay uzatıldı.

Resmi Gazete`de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun`da belirtilen ve Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre 2/B alanlarındaki taşınmazların kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin başvuru süresi 1 ay uzatıldı.

Aynı Kanun`un yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre 2/B alanlarındaki taşınmazların kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin başvuru süresi de 2 ay uzatıldı.

2B arazilerinin satışı için başvuru süreci geçen yılın Mayıs ayında başlamış ve 30 Ekim 2012 tarihi 28 Ocak 2013 tarihine uzatılmıştı. 2B alanlarının satışından bu yıl 4,8 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ