logo

3 İlde Dünyaca Ünlülerin Olduğu 15 Yayla İmara Açılıyor

3 İlde Dünyaca Ünlülerin Olduğu 15 Yayla İmara Açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yer alan karara göre statüsü değiştirilen 3 ildeki dünyaca ünlülerin de olduğu 15 yaylanın imar yolu açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yer alan karara göre 3 ilde bulunan toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı bildirilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon’da bulunan dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da bulunuyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Trabzon’un Akçabat İlçesinde bulunan Hıdırnebi-1, Hıdırnebi-2, Bolu’nun Göllü Ören, Yaylabeli ile Amasyna’nın Ahmetoğlu, Keşbeli, Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadı Çayırı, Kulam, Peynirçayı, Düvenci, Fındıkpınar yaylarının statüleri değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla yaylaların imara açılabileceği ileri sürüldü.

Kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi.

Trabzon’un Akçabat ilçesinde bulunan, doğa turizmi açısından Uzungöl‘den sonra yerli ve yabancı en çok ziyaretçi sayısına sahip olan Hıdırnebi Yaylası’da statüsü değişenler listede yer aldı.

Hıdırnebi Yaylası’nın mevcut tesislerine ek olarak harita ve planlaması yapılarak yeni turizm alanları belirlenerek bu alanlara konaklama yerleri, SPA tesisleri, sosyal ve kültürel yapılar, yeme içme tesisleri, eğlence ve spor alanları, seyir terasları, asma köprüler, obalar arası yaya ve atlı yürüyüş yolları ve piknik alanları yapılması planlanıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ