logo

30 Ağustos Zafer Bayramı Ataşehir’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Ataşehir’de Törenle Kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından düşmanın Anadolu topraklarından atılış mücadelesinin taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıl dönümü kutlandı.

Tüm yurtta kutlanan, Anadolu’uyu yeniden vatanlaştıran, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş destanının yazıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı  yıldönümü Ataşehir’de de yapılan iki ayrı törenle kutlandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

İlk tören Cumhuriyet Meydanın da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ve Ataşehir Belediye başkan Vekili İlhami Yılmaz Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Protokolün çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesiyle buradaki tören sona erdi.

Resmi çelenk töreninin sona ermesinden sonra alternatif halk töreni adıyla CHP, İYİ Parti, Vatan Partisi ve STK temsilcileri sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Buradaki törene Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir B4elediyesi Başkan yardımc8ıları, Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman ve Sadi Özata, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir Belediye meclis 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir CHP adına İlçe Sekreteri Onur Çivi, CHP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağnıç, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İkinci Tören Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Kokteyl Salonunda Protokolün Tebrikatları Kabul Etmesiyle Başladı.

“BİZE CENNET BİR VATAN İKRAM ETTİLER”

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Kokteyl Salonunda Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın, tebrikat listesine göre tören sunucusu Celal Yardımcı Ortaokul Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Sümen tarafından tebrikatı kabulünden sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,  30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun diyerek;  “ Ülkemizin, milletimizin bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğü uğrunda, istiklalimiz için çalışan, gayret eden bütün komutanlarımızı, milletimizi yürekten kutluyoruz.   Bize cennet bir vatan ikram ettiler. Bu uğurda en büyük görevi yapan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“ÜLKEMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN ADETA ŞİFRESİ”

Karamehmetoğlu; “30 Ağustos tabi ki bir dönüm noktası. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun adeta şifresi.  Daha sonra 9 Eylül’de devam eden mücadeleler ama bu noktadaki azim ve büyük gayreti gösterip bizlere böyle bir vatanı emanet ettiler. Bizlerde bu emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Bu uğurda şehit olanlara rahmet diliyoruz. Şehitlerimiz ve aileleri baş tacımız. Bizlerde bulunduğumuz görevlerde, her kes kendi işini güzel yaparaktan bir daha ülkemizin bu tür sıkıntılara girmemesi için, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak adına çok çalışmamız gerekiyor. Sadece silahla olmuyor. Ekonomik, kültürel ve eğitimde de bunu başarmak gerekiyor. Mesela Atatürk, Cumhuriyetin ilanından sonra yaptığı en önemli toplantılardan biri İzmir İktisat Kongresidir. Yani ekonomik bağımsızlığımız olmadığı müddetçe tam bağımsızlığı elde etme şansını bulamıyoruz” diye konuştu.

Karamehmetoğlu, ilçede 5 yıllık görev süresinin dolduğunu belki bir sonraki bayramı yeni gelecek arkadaşımızla kutlayacaksınız diyerek veda mesajı gibi herkesin bayramını tekrar kutlamasıyla tören sona erdi.

Haber&Görsel: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ