logo

35.CHP OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI

35.CHP OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI

chp -kurultayCHP’nin, “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik” konulu 35. Olağan Kurultayı  Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kurultayın açılışını yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Parti içi seçimlerin yapıldığı kongre sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mahalle delegeliği, ilçe kongreleri, il kongrelerinin ardından Ankara Arena Spor Salonu’nda 16 – 17 Ocak’ta 2 gün sürecek olan 35. Olağan Büyük Kurultay gerçekleştiriyor.

Açılış için kürsüye gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben kendisine gelen delege teklifi ile gündemdeki Divan Başkanlığına Murat Karayalçın’ın önerildiğini duyurdu.

Delegelerin oyun sunulan teklifle Divan Başkanlığına Murat Karayalçın’ın seçildi. Divan Başkanı Murat Karayalçın göreve layık gören delegelere teşekkür ettiği bir konuşma yapıyor.

CHP’de yenilenme tartışması yapılırken yenileşmenin altını iyi doldurulması gerektiğini kaydederek, CHP’de yenilenme yerine örgütte yenilenmenin daha yerine olacağını vurguladı.

Divan Başkanı Karayalçın’ın Silivri’den Can Dündar’ın demokrasi ve özgürlük vurgusu içeren mesajını okuması salondan yoğun alkış aldı

ADAYLIK İÇİN 120’DEN FAZLA DELEGE İMZASI

Adaylığı devam eden Mustafa Balbay ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin ise 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor. Adaylıkların resmileşmesi için Genel Başkan adaylarının kurultayda 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ