logo

39.İstanbul Maratonu Koşuluyor

39.İstanbul Maratonu Koşuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’un düzenlediği Vodafone 39. İstanbul Maratonu bugün koşuluyor. Maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapanacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’un düzenlediği Vodafone 39. İstanbul Maratonu bugün koşulacak. 100’den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin kişinin katılım sağlayacağı ve 86 elit atletin koşacağı 39. Vodafone İstanbul Maratonu’nda start, saat 09.00’da verildi. Maraton, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başladı.

4 KATEGORİDE KOŞULUYOR

Kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride düzenlenecek. Vodafone İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görüldü.

İKİ KITA ARASINDA TEK MARATON

Anadolu yakasından start alıp Avrupa yakasında son bulacak iki kıta arasında tek maraton olan organizasyon; maraton (42,195 kilometre), 15 kilometre ve 10 kilometre çipli koşular, 8 kilometrelik halk koşusu ve tekerlekli sandalye yarışı kategorilerinde gerçekleştirilecek. 2012 yılından bu yana Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından açıklanan altın maratonlar listesinde bulunan maraton, bu kez çocuk temalı olacak.

BU YOLLAR TRAFİĞE KAPANIYOR

Koşu sebebiyle bazı yollar bu sabah 04.00’ten itibaren trafiğe kapatıldı. Güvenlik tedbirleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nde çiftyönlü olarak geçiş olmayacak. Ayrıca vatandaşların halk koşusuna motosiklet, bisiklet, kaykay, paten gibi tekerlekli araçlarla katılmalarına da izin verilmeyecek.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KOŞUYORUZ” İLE FARKINDALIK YARATILACAK

2015’te ‘Kadına şiddete dur de’, 2016’da ‘15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz’ temalarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki sloganı, ‘Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz’ olarak belirlendi. Bu sloganla, çocuklarla ilgili farkındalık oluşması gereken konulara dikkati çekmek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak ve güzel şeylerle yönlendirmek amaçlanıyor. Ayrıca organizasyonun isim sponsoru Vodafone, halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak, ‘Yarını Kodlayanlar’ standına gelip kayıt yaptıran ilk bin çocuğa kodlama eğitimi verecek.

1 MİLYON DOLAR ÖDÜL VAR

Maratonda dereceye giren sporculara yaklaşık 1 milyon Dolar ödül dağıtılacak. Maraton genel klasmanında toplamda 216 bin Dolar ödül verilecek. Erkekler ve kadınlarda ilk 8’e giren sporcular, sırasıyla 50 bin, 25 bin, 15 bin, 7 bin, 5 bin, 3 bin, 2 bin ve bin Dolar ödül alacak. (1 Dolar=3.86 TL)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ