logo

‘4 KAPI 40 MAKAM’ KONSERİ

‘4 KAPI 40 MAKAM’ KONSERİ

4_kapı_40_mAlevilik öğretileri, Deyiş/Semahlar ile 4 kapıyı temsilen 4 bölümden oluşan “4 KAPI 40 MAKAM” projesi kapsamında konser düzenleniyor. ‘4 Kapı 40 Makam’ Şişli’de 

Alevi-Bektaşilik inancında; “Sözlü Gelenek” ve “Bağlama” önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle; Alevi-Bektaşilikte inanç ile ilgili bilgiler ve kuranın ayetleri “Telli Kuran” yani “Bağlama” ile Deyişler/ Semahlar aracılığıyla insanlara aktarılmıştır.

“4 Kapı 40 Makam” isimli projemizde, Alevi-Bektaşiliğin temel ilkeleri ve “İnsan-ı Kamil” olma üzerine olup; dinleyicilere Alevilik öğretileri, Deyiş/Semahlar ile hem görsel hem de duyusal olarak anlatılmak istenmektedir. Proje, isminden de anlaşılacağı üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Her bölüm bir kapıyı simgelemektedir.

4 Kapı 40 Makam’da her bölüm ismini aldığı kapının içeriğiyle özdeşleşen Deyiş/Semahlar sanatçıların katkılarıyla seslendirilecektir. Konser, içerikle ilgili bilgiler ve şiirler ile başlayıp; ardından Deyişler/Semahlar birbirine bağlı olarak okunacaktır.

Gecenin müzik yönetmeni ise Sezgin Yaman.

Birsen Çolak Kıratlı tarafından sunulacak gecede Dertli Divani, Ender Balkır, Erdem Şimşek, Erkan Tekçi, Mercan Erzincan ve Muharrem Temiz sahne alacak.

24 Mart Perşembe günü 20.00’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak geceden elde edilecek gelir, maddi ihtiyacı olan öğrencilere bağışlanacak.

Proje sürecinde devamlı yanımızda olan, desteğini esirgemeyen başta Malatya İli Arguvan İlçesi Şotik Köyü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olmak üzere Arguvan Gençlik Komisyonu’na ve bu projeye maddi talepte bulunmayarak katkıda bulunan Dertli Divani, Muharrem Temiz, Mercan Erzincan, Ender Balkır, Erdem Şimşek, Erkan Tekçi’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

Şişli Kent Kültür Merkezi Halaskargazi Caddesi No: 168 Şişli/İstanbul

24 Mart Perşembe Saat: 20.00

(Giriş davetiyelerinizi konser günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nden temin edebilirsiniz.)

4 kapı 40 makam

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ