logo

5 Altın Madalyalı Kadın Milli Boks Takımımız Dünya Şampiyonu

5 Altın Madalyalı Kadın Milli Boks Takımımız Dünya Şampiyonu

Türkiye’nin ev sahipliğinde 12 Milli Boksörümüzün katıldığı Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasında 5 altın madalya alan Kadın Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Başakşehir Spor Kompleksinde düzenlenen ve 12 Kadın Milli Boksörümüz ile katıldığımız Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasında 5 altın madalya alan Kadın Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu.

12 boksör ile başladığımız,  yarı final müsabakalarında 7 boksör ile mücadele ettiğimiz Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası finalinde 5 boksörümüz altın madalya alarak dünya şampiyonu oldular.

DÜNYA KADINLAR BOKS ŞAMPİYONASI’NDA 5 ALTIN MADALYA!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 48 kiloda mücadele eden milli boksör Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir 5 altın madalyanın tamamını alarak ülkemize gurur yaşattı.

50 VE 54 KİLODA ALTIN

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, Kolombiyalı rakibi Ingrit Lorena Valencia Victoria’yı yenerek dünya şampiyonu oldu. 54 kilodaki temsilcimiz Hatice Akbaş da finalde altın madalyayı kazandı.

BUSENAZ SÜRMENELİ İKİNCİ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

66 kiloda mücadele eden bir diğer milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli de, Kanadalı Charlie Cavanagh’ı yenerek altın madalyaya ulaştı. 23 yaşındaki milli boksör 2019’dan sonra kariyerine ikinci dünya şampiyonluğunu ekledi.

SON MADALYA ŞENNUR DEMİR’DEN

Günün son maçında +81 kiloda mücadele eden milli boksör Şennur Demir de diğer Türk sporcular gibi altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye böylece şampiyonada takım halinde 5’te 5 yaparak altın madalyaların tümünü almış oldu.

TÜRKİYE TAKIM HALİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU

İlk başarı, 48 kiloda altın madalya ile şampiyonluğa ulaşan Ayşe Çağırır’dan sonra finaldeki 4 mücadelede 4 altın madalya kazanarak tamamlayan Türkiye, turnuvada Kadın Boks milliler takım halinde şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin, ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonu, Kadın Milli Boks Takımımız takım halinde dünya şampiyonluğu ile tamamladı.

FİNLADEKİ 5 MÜCADELEDE ALTIN, 2 BRONZ

Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti. 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya kazandı. 70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ