logo

6 İl ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış, Ege ve Akdeniz’e Fırtına Uyarısı

6 İl ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış, Ege ve Akdeniz’e Fırtına Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe günü Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyi, Trakya ile Muğla ve Aydın çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere bağlı olarak, üç bölgede; 6 il ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Rize Çevreleri ile Artvin’in Kuzeyinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.11.2023 Perşembe günü öğleden sonra Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Trakya’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Kırklareli ile Edirne’nin güney ve doğusunda, akşam saatlerinden itibaren iç kesimleri başta olmak üzere Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Muğla ve Aydın Kıyılarında Gök Gürültülü Sağanak yağışlara dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla ve Aydın kıyılarında bu gece saatlerinden sonra kuvvetli güneydoğulu rüzgarla (40-70 km/saat) birlikte gök gürültülü sağanak yağışların 22.11.2023 (Çarşamba) gün boyunca kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Kuvvetli yer yer şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerde; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Güney Ege ve Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Güney Ege’nin güneyinde rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün (Çarşamba) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’in doğusunun açıklarında rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerine kadar etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ