logo

60 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüştürecek Tesisin Temeli Atıldı

60 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüştürecek Tesisin Temeli Atıldı

Bursa Gemlik’te yerli otomobil TOGG’un üretileceği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi’nin teme atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bursa Gemlik’te yerli otomobil TOGG’un üretileceği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi’nin inşaat başlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin Otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi.” dedi.

YILLARIN HAYALİ GEMLİK’TE GERÇEĞE DÖNÜŞECEK

Milli otomobil üretimi yapılacak fabrikanın temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Türkiye’nin Otomobili”nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’nde, yılların hayalinin Gemlik’te gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

YÜKSEK YERLİLİKLE TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ OLACAK

Bursa Gemlik’teki fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve ilk milli otomobili 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Avrupa’nın, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modeli Türkiye’den yola çıkacak. Üretime geçtikten 3 yıl sonra, binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen tek marka, Türkiye’nin Otomobili olacaktır.” Dedi.

60 YILLIK HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEDE TARİHİ ADIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Otomobili”nin üretileceği Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’ndeki konuşmasında, 60 yıllık hayali gerçeğe dönüştürme yolunda tarihi bir adım atıldığını vurguladı.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER YENİ TEKNOLOJİLERLE BURADA TANIŞACAK

Milli otomobillerin üretim öncesinden, üretim sonrasına kadarki tüm süreçlerini buradan idare edeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOGG tarafından üretilecek tüm otomobillerin Ar-Ge’si ve tasarımı burada yapılacak, seri üretime yine burada geçilecek. Test ve müşteri deneyim parkıyla fabrikamız doğrudan vatandaşlarımıza hizmet verecek, çocuklar ve gençler yeni teknolojilerle burada tanışacak.” dedi.  

EMEĞİ VE KATKISI OLAN HERKESİ TEBRİK

Türkiye’nin Otomobili’nin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projenin bu aşamaya ulaşmasında emeği ve katkısı olan herkesi tebrik ederek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine, projeye yüreğini koyan babayiğitlere, gecesini gündüzüne katarak projenin bugünlere gelmesini sağlayan TOGG ekibine teşekkürlerini sundu.

ERDOĞAN’A YERLİ OTOMOBİLİN MAKETİ HEDİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yerli otomobilin maketi hediye edildi.

HEDEF: 2030 YILINA KADAR 1 MİLYON ARAÇ ÜRETİLMESİ

TOGG tesisi 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak. 18 ayda tamamlanması planlanan projede, 2021 yılı içinde hat montajlarına başlanması hedefleniyor.

2023 YILINA KADAR KADEMELİ OLARAK 4 BİN 300 İSTİHDAM

2023 yılına kadar kademeli olarak 4 bin 300 kişinin istihdam edilmesi planlanan Bursa’nın Gemlik ilçesindeki tesisin, TOGG’un “Mobilite Ekosistemi” kurulması hedefinin en önemli ayaklarından birisi olacak.

2030 YILINA KADAR 5 FARKLI MODEL, 1 MİLYON ARAÇ

2022 sonunda seri üretim ilk aracını banttan indirmesinin ardından 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait 5 farklı modelden toplam 1 milyon aracı dünya otomotiv piyasayla buluşturulması hedefleniyor.

Gemlik ilçesindeki milli otomobilin üretileceği tesisin temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş da katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ