logo

64 Kilometre Uzunluğundaki Rus Konvoyu Kiev Yolunda

64 Kilometre Uzunluğundaki Rus Konvoyu Kiev Yolunda

Ukrayna Rusya savaşında 64 kilometrelik askeri konvoyun Kiev’e ilerlediği, 5710 Rus askerinin öldürüldüğünü, 29 uçak, 29 helikopter ve 198 tankın vurulduğu belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ukrayna Rusya savaşının 6. Gününde taraflardan son duruma ilişkin açıklamalar geldi. Çeşitli kaynaklar, savaşta yaşananlar ile ilgili gelişmeleri aktardı.

RUSYA’NIN 64 KİLOMETRELİK ASKERİ KONVOYU KİEV YOLUNDA

Çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre ABD merkezli Maxar Technologies şirketi, ellerindeki yeni uydu görüntülerine göre Ukrayna’ya savaş açan Rusya‘nın 64 kilometre uzunluğundaki askeri konvoyunun Kiev yolunda ilerlediği kaydediliyor.

ZIRHLI ARAÇLAR, TANKLAR VE TOPLARDAN OLUŞAN KONVOY KİEV’E 43 KİLOMETRE YAKLAŞTI

Kaynaklar Kiev’e doğru ilerleyen Rus askeri konvoyun 64 kilometreden fazla olduğunu açıkladı. Tespit edildiğinde Kiev’e 43 kilometre uzaklıkta olduğu tahmin edilen konvoyda; zırhlı araçlar, tanklar, çekili toplar ve diğer askeri araçlar bulunduğunun altı çiziliyor.

RUS BİRLİKLERİNE UKRAYNA ORDUSUNDAN BÜYÜK DİRENÇ

Altıncı günündeki Ukrayna- Rusya arasındaki savaşında henüz bir kent merkezini ele geçirmeyen ve Kiev’i işgal etme yolunda olan Rus birliklerinin, Ukrayna ordusunun gösterdiği büyük dirençle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

BELARUS’TAKİ BARIŞ MÜZAKERELERİNİN İKİNCİ TURLA DEVAM

Rusya’nın Ukrayna işgalinin 6. gününde Belarus’taki barış müzakerelerinin ikinci turla devam edileceği açıklandı.

Ukrayna basını ve Rusya’nın Tass haber ajansı tarafından Ukrayna basınına dayandırılan haberinde, Rusya ile Ukrayna’nın ikinci barış görüşmesinin 2 Mart’ta yapılacağı belirtildi.

RUSLARIN  OHTIRKA KENTİNE SALDIRISINDA  70 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Ukraynalı yönetici Dimitro Zhivitski, Pazar günü Ohtırka kentine Rus birliklerinin düzenlediği bombardıman sonucu 70 civarında Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

5710 RUS ASKERİ ÖLDÜ, 29 UÇAK, 29 HELİKOPTER VE 198 TANK VURULDU

Ukrayna yetkililerinden yapılan son dakika açıklamasında, 5710 Rus askerinin öldürüldüğünü, 29 uçak, 29 helikopter ve 198 tankın vurulduğu kaydedildi.

UKRAYNA İŞGALİNDE 660 BİNDEN FAZLA KİŞİ KAÇMAK ZORUNDA KALDI

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana 660 binden fazla kişinin ülkeden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.

HARKOV’DA DEVLET KURUMUNA ROKETLİ ATILDI 

Ukrayna’nın Harkov kentinde Özgürlük Meydanı’nda bulunan Valilik olduğu öğrenilen yerel yönetim binasının olduğu meydana bu sabah Rusya tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 10 kişinin olduğu 20’ den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞININ 6. GÜNÜNDE RUS ORDUSUNDA KAYIP İDDİALARI

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukrayna-Rusya Savaşının 6. gününde Rus ordusunun bugüne kadar 5710’dan fazla personel kaybı verdiğini ve 29 savaş uçağının düşürüldüğünü ve 29 helikopterin Ukrayna ordusu tarafından imha edildiğini belirtti.

RUSYA LAHEY’DE ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ SORUŞTURMA BAŞLATIYOR

Ukrayna işgalinde hedeflerine bir türlü ulaşamayan Rusya’ya Lahey’den kötü bir haber geldi. Lahey’deki uluslararası ceza mahkemesi (UCM) savcısı, Ukrayna’da olası savaş suçları veya insanlığa karşı suçlar hakkında soruşturma başlatacağını duyurdu.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA VAKUM VE MİSKET BOMBASI KULLANDI İDDİASI

Açıklama, Uluslararası Af Örgütü’nün Rusya’yı bir savaş suçu teşkil edebileceğini belirterek bir anaokuluna yönelik saldırı iddiasıyla kınamasının ardından geldi. Rusya’nın Ukrayna savaşında Vakum Bombası ve Misket bombası kullandığı iddia ediliyor.

RUSYA HARKOV’DA SİVİLLERİ HEDEF ALDI, PARÇA TESİRLİ BOMBA KULLANDI İDDİASI

Rusya’nın Harkov’da sivilleri hedef alması ve 11 sivili öldürerek okul ve hastaneleri yok etmesine tepkiler büyüyor. Saldırıda Rusya’nın parça tesirli bomba (misket bombası) kullandığı ve en az 11 sivilin ölümüne ve 44 insanın da yaralanmasına sebep olduğu belirtildi.

ZELENSKİY  VE UKRAYNA ABD BÜYÜKELÇİSİ RUSYA YARGILANSIN

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanması gerektiğini söylerken endişe verici bir diğer açıklama da Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi’nden geldi.

VAKUM BOMBASI İNSAN BEDENİNİ BUHARLAŞTIRARAK İÇ ORGANLARINI YOK EDİYOR

Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında kullandığı iddia edilen vakum bombası, insan bedenini buharlaştırarak iç organlarını yok ediyor. Havadaki oksijeni kullanarak yüksek ısı çıkaran bir patlamaya sebebiyet veren bomba, normal bir bombadan daha  uzun süre patlıyor ve etrafa zarar veriyor. Eğer Rusya misket bombası ve vakum bombası kullandığını doğrularsa, uluslararası mahkemelerde bir soruşturma yoluna gidilebilir ve Moskova yönetimi bir ceza alabilir.

SORUŞTURMA RUSYA’NIN 2014’TE KIRIM’I İLHAK DÖNEMİNDEN BAŞLAYACAK

Uluslararası Ceza Mahkemesi 24 Şubat’tan beri Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile birlikte çok sayıda sivile saldırı düzenlendiğine yönelik iddialar ile ilgili olarak soruşturma başlatılabileceğinin sinyali verildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak ettiği dönemden başlayacağı vurgulandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ