logo

8 Gün Süren 4. Edremit Kitap Fuarı’na 100 Bin Kişi Katıldı

8 Gün Süren 4. Edremit Kitap Fuarı’na 100 Bin Kişi Katıldı

Edremit Belediyesi, “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganıyla düzenlediği ve Sabahattin Ali’ye ithaf edilen  4. Edremit Kitap Fuarı binlerce kapanış töreniyle sona erdi.

Edremit Belediyesi’nin “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganıyla düzenlediği ve Sabahattin Ali’ye ithaf edilen  4. Edremit Kitap Fuarı binlerce kişinin katıldığı büyük bir kapanış töreniyle sona erdi.

4. Edremit Kitap Fuarı finali  Gece Yolcuları’nın muhteşem konseriyle noktalandı.

60’a yakın yayınevinin, 200’ün üstünde yazarın, gazetecinin, akademisyenin, yerel yöneticinin katıldığı, söyleşiler yaptığı, kitap imzaladığı fuara yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Fuarın son günü önce kadınlar konuştu. Edremit Kent Konseyi Başkanı Birsen Temir Saraç’ın yönettiği söyleşide Fidan Ataselim, Sevda Karaca İstanbul sözleşmesini ve kadın mücadelesini anlattılar.

Metin Tuncer’in yönettiği söyleşide ise Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş “Bu çürümüş sistemi değiştirmek bizim ellerimizde” dedi.

Türk şiirinin ve edebiyatının en önemli ustalarından Ataol Behramoğlu ve müzisyen Hakan Çetin kitapseverlere müthiş bir şiir ve müzik ziyafeti çekti.

FUARI’NIN ALTINCI GÜNÜ EDEBİYATIN, ŞİİRİN, FELSEFENİN ÖNEMLİ İSİMLERİ

4.Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı günü edebiyatın, şiirin, felsefenin, medyanın önemli isimlerini bir araya getirdi. Binlerce kişinin katıldığı fuarda yapılan söyleşilerde Türk edebiyatının önemli ismi Ayşe Kulin, tarihçi Sinan Meydan, Sufi yazar Hakan Mengüç, şair, yazar ve müzici Sunay Akın, gazeteci Serhan Asker, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kitapseverlerle buluşurken, efsane müzik topluluğu Moğollar ise sahne performansıyla büyüledi.

“İkinci Yüzyıl Yerel Yönetim Ödülleri” törenine geçildiğinde ise bütün fuar alanı olağanüstü bir katılıma sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 20 belediye başkanı kitapseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

4. Edremit Kitap Fuarı kapanış akşamında fuara katılan belediye başkanlarına teşekkür ederek sahneye davet eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “4. Edremit Kitap Fuarı’nın bütün Türkiye’yi edebiyatla, şiirle, yazarıyla, gazetecisiyle, yerel yöneticisiyle Edremit’le buluşturdu, Edremit’e zenginlik kattı. Bölgemizin en önemli ve kapsamlı etkinliği olan ve çevre ilçelere de örnek teşkil eden Edremit Kitap Fuarı’na katkı sunan bütün belediye personeline, emekçilerimize, Kültür Müdürlüğümüze, Özel Kalem Müdürlüğümüze, Zabıta Müdürlüğümüze, Temizlik Müdürlüğümüze ve fuarın Genel Koordinatörü Necdet Saraç’a teşekkür ederim, böyle büyük bir Etkinlik Edremit’e yakıştı” dedi.

FUARIN FİNALİ GECE YOLCULARI İLE

Fuarın finalini ise Gece Yolcuları’nın muhteşem konseriyle sona erdi. Gece Yolcuları yediden yetmişe fuara katılan herkesi performansıyla büyüledi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ