logo

ABD Tarihinde İlk: Trump’a 2. Azil Senatoya Geldi

ABD Tarihinde İlk: Trump’a 2. Azil Senatoya Geldi

ABD tarihinde ikinci kez azil süreci başlatılan ilk başkan olarak tarihe geçen Donald Trump’ın azline Temsilciler Meclisi tarafından onaylanarak Senato’ya gönderildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ABD tarihinde azil sürecinde iken iki kez azil süreci başlatılan ilk başkan olarak tarihe geçen Donald Trump hakkındaki iddialar önceki gün Temsilciler Meclisi tarafından onaylanarak Senato’ya gönderildi.

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki Temsilciler Meclisi tarafından onaylana iddialar gönderildiği Senato’da görüşülüp kabul edildikten sonra azil işlemi kesinleşecek.

Donald Trump ABD tarihinde azil süreci istenen ikinci başkan olarak tarihe geçti.

ABD’de yaşanan Kongre baskını sonrasında Cumhuriyetçi senatörlerin de tepkisini çeken Trump, geçen yıl da benzer bir süreç yaşamıştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı’na Demokrat rakibi Joe Biden hakkında suçlama yöneltmesi konusunda baskı yaptığına dair başlatılan azil süreci Temsilciler Meclisi’nde başlamış fakat o dönemde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’don dönmüştü.

ABD Senato’sunun 10 Ocak’ta, Joe Biden’ın yemin töreninden bir gün önce toplanması bekliyor. Ortaya çıkan bu takvime göre Trump’ın azil süreci başkanlık görevini bıraktıktan sonra başlayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ