logo

Abdullah Der ‘Ataşehir’de, Başkan Battal İlgezdi’yle Birlikteyim’

Abdullah Der ‘Ataşehir’de, Başkan Battal İlgezdi’yle Birlikteyim’

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Abdullah Der, ‘Partimin tüzüğü gereği İstifa ettim. Başkanımız İlgezdi ile birlikte çalışmaya devam edeceğim.’

Recep Kenan/itvhaber.com
Yerel yöneticiliğin alaylısı diye tanımlanabilecek, siyasete muhtarlıktan başlayarak halkın içinden gelen. Belediye başkan yardımcılığı düzeyinde yöneticiliğe yükselen. Buna paralel siyasi parti üyeliğinden ilçe teşkilatında çeşitli kademede yöneticilik sonrasında; CHP İstanbul İl Başkan yardımcılığına kadar yükselen ve bu çalışmaları sırasında halkın içinde kalmaya, halkla birlikte olmaya özen gösteren bir yönetici ile birlikteyiz.
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı iken, geçtiğimiz günlerde parti tüzüğü gereği bu görevinden istifa eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’le temsilcimiz Recep Kenan’ın yaptığı söyleşiyle birlikte oluyoruz sizlerle.
Yaptığımız söyleşide; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Abdullah Der, Partisinin tüzüğü gereği olarak istifa ettiğini, Ataşehir’de Başkan İlgezdi ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinden, tüzükte ön görülen sürenin son gününde istifa eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der; Cumhuriyet Halk Partisi’nin konu ile ilgili tüzüğü gereği istifa ettiğini, Ataşehir’de, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine devam ettiğini, başkan Battal İlgezdi ile birlikte çalışmaya devam edeceğini ifade etti.
2014 yerel seçimlerde Ataşehir Beldiye Başkanı Battal İlgezdi’ye desteğinin süreceğini ifade eden Abdullah Der; “Partimin tüzüğü gereği istifa ettim. Ataşehirliyim, Ataşehir’de Başkanımız İlgezdi ile birlikte çalışmaya devam edeceğim.”şeklinde konuştu.
**      **              **

*Basında yer alan adaylığınız iddiaları ile ilgili ne söylersiniz?

İl yöneticisi, ayanı zaman da partimin İstanbul İl Başkan Yardımcısı idim. Partimizin tüzüğü ve yönetmelik gereği; yöneticiliklerden
istifa etmemiz gerekiyordu. Biz de buna dayanarak, yani partimizin tüzüğü gereği yöneticilik görevimizden istifa ettik. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevimiz devam ediyor.  Ataşehirliyim, Başkanımız ile beraber çalışıyoruz. Uygun bulunursak Ataşehir’de Başkanımız İlgezdi ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için istifa ettim. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye desteğimiz devem ediyor.

*Konuşulan ya da iddia edilen Üsküdar adaylığı ve Üsküdar için bir şeyler söyler misiniz? 

Üsküdar geçmişimiz olduğu için, Ataşehir’e Üsküdar’dan katılan Esatpaşa Mahalle muhtarı olduğum için bu yakıştırma yapıldı sanıyorum. Biz eski Üsküdarlıyız. Benim bu doğrultuda yaptığım bir açıklama olmadı. İstifa etmem üzerine bunu yakıştırmış arkadaşlarımız. Teşekkür ederiz.

*2014 Yerel seçimlerinde Üsküdar ile ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?

Geçmişteki Üsküdar adayımız çok tanınmıyordu. Bir hanımefendi adayımızdı. Yeni ve tanınmayan bir aday olması nedeni ile Üsküdar’da biraz zorlandık seçimde. Kaybettik ama ciddi bir oranda oy aldık. Üsküdar halkının tanıdığı bir sima olursa seçim alma şansımız var.
HİZMETLERİMİZİN REKLAMINI YAPMIYORUZ
*Başkan Yardımcısı Abdullah DER’e bağlı birimlerin çalışmalarından söz eder misiniz?
Sosyal İşler, Park Bahçeler, Ulaşım ve Fen İşleri benim sorumlu olduğum birimler. Sosyal işlerde bizim yapmış olduğumuz çok ciddi hizmetlerimiz, çalışmalarımız var. Ama bazı hizmetlerimizin, başkaları gibi sokakta reklamını yapmıyoruz. Çünkü bizim kendi düşüncelerimize ters gelen bir uygulama. Bu işin, yapılan yardımın reklamı olmaz. Evine verdiğin iki öğün yemeği sokakta konuşmak olmaz. Bundan daha ayıp bir şey yoktur. Bizim geleneğimize aykırı.
Bunların dışında bize gelen vatandaşlarımızı geri çevirmiyoruz. Bu güne kadar üzerimize düşeni yaptık ve yapamaya devam edeceğiz.  Bu konuda vatandaşlarımızdan şikayeti yok. Sanıyorum halk bu konuda memnun Belediyemizden. Yapmış olduğumuz araştırmalar da bunu gösteriyor.
Fen İşleri ve Park Bahçeler birimlerimizde çok ciddi projelerin altına imza attık. Burada öyle mahalleler var ki; geçmişte 20 – 30 yıldır mahalle başka siyasi partiler tarafından yönetilmiş. Ama maalesef hiçbir hizmet almamış mahallelerimiz var. Bu mahallelerimiz ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu bu güne kadar. Alt yapısından tut; tretuar, bordur ve asfaltına kadar.  Zannederim şu ana kadar yapmış olduğumuz yatırımlar vatandaşlarımızın gözünde hak ettiği yeri bulmuştur.

VATANDAŞLARIMIZ YEREL YÖNETİMLERDE İDEOLOJİYİ DİKKATE ALMIYOR 

Vatandaş artı şuna bakıyor; yerel seçimlerde belediye başkanının görevi nedir? Görevini yapıyor mu? Belediye başkanı vatandaşın yolunu, asfaltını yapıyorsa; tretuarını, bordürünü kaldırımını yapıyorsa, halk ile ilişkisini iyi kurabiliyorsa onun değerini biliyor. Yerel yönetimlerde ideolojiyi dikkate almıyor vatandaşlarımız artık. Belediye başkanına gittiğim zaman, kapısını çaldığım zaman; Başkan güler yüzlü mü? yüzüme bakıyor mu? Elimi sıkıyor mu? Sokakta merhaba diyor mu? Sokakta beni görünce suratını çevirmiyor mu? Vatandaş bunlar bakıyor.
*Büyük bir kısmı Anadolu’daki belediyelere destek amacı ile bir Anadolu turu yaptınız. Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun bir kısmını kapsayan Anadolu’daki belediyelere destek turunuzun değerlendirmesini yapar mısınız?
Anadolu gezimizin nedeni şu; Anadolu’daki bir çok ilçe ve köyden bize kene ve haşere ile mücadele konusunda şikayetlere bağlı destek talepleri geldi. Bu doğrultuda talepler gelince, Başkanımız belediyelere mücadele konusunda destek vermeyi uygun gördü. Başkanımızın da bu konuda bir projesi vardı. Belediyemizde oluşturduğumuz bir ekiple kene ile mücadelede Anadolu belediyelerine destek projesini uygulamak için beni görevlendirdi.

BELEDİYEMİZDE EKİPLE 150 KÖY İLAÇLADIK

Belediye bünyesindeki birimlerden oluşturduğumuz bir ekiple 150 köyü ilaçladık. Abdullah der_3
Kene ve genel olarak haşere ile mücadelede yaptığımız bu çalışma ciddi bir ses getirdi. Vatandaşlarımız da çok memnun kaldı.
Çalışmamızı tamamlayıp geldik. Geldikten sonra Anadolu’dan tekrar ciddi talepler var.

*Haşere ve özellikle kene ile mücadele desteği için gittiğiniz yerlerdeki vatandaşların tepkisi ne oldu?  

Vatandaş şaşırıyordu. “İlk defa biz böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.”diyorlardı. İstanbul’dan bir belediyenin gelip Anadolu’da bir köyde, beldede yada ilçede böyle bir hizmet vermesine şaşırıyorlardı. Kalkmışsınız  bin – binikiyüz km ötede vatandaşı ziyaret ediyorsunuz. Hiçbir şey yapmasanız bile; o ziyaretiniz yetiyor. Hatırlanmak, hatırını sormak; Anadolu insanı buna çok önem veriyor.
İnsanlar siyasetçiyi karşısında gördüğü zaman, bir de hizmetin ayağına geldiğini görünce; çok mutlu oluyor doğal olarak.

*Anadolu gezisi adaylık çalışmaları kapsamında mı yapıldı?

Hayır, Anadolu gezisi adaylık kapsamında yapılmış bir çalışma değil. Anadolu gezisi, kene ile mücadelede Anadolu’nun köylerine, beldelerine destek amaçlı Ataşehir Belediyesi’nin proje uygulamasıdır.
Bu çalışmanın adaylıkla alakası yok. Benim bütün çalışmalarım, düşüncelerim Ataşehir ile ilgili. Belediye Başkanımızın yanındayız. Biz Başkanımız ile birlikte Ataşehir’de görev yapmaya devam ediyoruz. Görev alırım, almam; çok önemli değil. Görev alsam da Başkanımızın yanındayım, almasam da. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partim tarafından uygun görülen, verilen görevi yaparım.
*Üsküdar Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı’nın çalışmalarını değerlendirir misiniz? 
Her belediyenin çalışmalarını kendine göre beğeneler de vardır, şikayetçi olanları da. Aday olacaklar halkın karşısına projeleri ile çıkacaklardır. Halk da bu projelerden inandıklarına oy verecektir. Aday olsaydım kendi projelerimle birlikte eleştirilerim de olacaktı mutlaka. Ancak aday olmadığım için bu konuda değerlendirme yapmak istemiyorum.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK CİDDİ HİZMETLER VERMİŞTİR


*Ataşehir ve Ataşehir Belediyesi ile ilgili genel bir değerlendirme alabilir miyiz? 

Üsküdar’ı yakından biliyorum. Başka ilçelerde şahit olduklarım, bu güne kadar yaptıkları hizmetleri gördüm.
Vatandaş olarak, tarafsız bir  gözle baktığımız zaman; Ataşehir Belediyesi’nin AKP yada CHP belediyelerinden her hangi birisine göre kat kat fazla hizmet üretmiş durumda. Çok ciddi hizmetler vermiştir Ataşehir Belediyesi.
Yeni bir belediyenin, bir sandalyesi bile olmayan belediye alınmış Ataşehir’de bir mazbatayla. Eksiksiz, borçsuz bir belediye olarak son teknolojiye sahip, çağdaş, kendisine ait binasında Ataşehirliye hizmet veriyoruz.
Bakıyoruz 40 yıllık belediye, asfalt olmayan sokakları var. Tretuar, bordur olmayan sokakları var.  Ataşehir’de çok kısa zamanda sınırlı olanaklarla çok ciddi hizmetler yaptık. Onun için de sokağa çıktığımızda vatandaşlarımızdan bu memnuniyeti görüyoruz.
*Yeni dönemde Ataşehir’de Başkan Battal İlgezdi ile birlikte çalışma hedefiniz olduğu görülüyor. Ataşehir ile ilgili yeni projeleriniz var mı? 
Ataşehir’de yeni dönemde uygulamayı planladığımız projelerimiz var. Şimdi açıklamamız doğru olmaz. Bu projelerimizi seçim döneminde halkımıza seçim programı olarak anlatacağız.
2014 Yerel seçimlerinde belediyedeki görevimizde vatandaşlarımızın güvenini tazeleyip belediyede çalışmaya davam edersek bu projelerimizi uygulayacağız.
*Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der son olarak Ataşehirlilere neler söylemek ister? 
Ataşehirlilerle  birlikte bütün Türkiye’nin Ramazan ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum ve sizlere de bu mesajı iletmekte aracı olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ