logo

Abdullah Der CHP’deki Görevinden İstifa Etti

Abdullah Der CHP’deki Görevinden İstifa Etti

Abdullah DerAtaşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yöneticilik görevinden istifa etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yaklaşan yerel seçimler için hazırlıklar tüm hızı ile davam ediyor. CHP’de adaylık için başvuran aday adaylarının Genel Merkez’in genelgesine göre başvuru için istifa süresi dolmak üzere iken, belediye başkanlık ve meclis üyeliği adaylığı için istifa edenlerin sayısı artıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, 2014 Yerel Seçimleri’nde CHP Üsküdar Belediye Başkan adaylığı başvurusu için siyasi partideki İstanbul İl Başkan Yardımcılığı grevinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, 2014 Yerel Seçimleri’nde CHP Üsküdar Belediye Başkan adaylığını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
ABDULLAH DER KİMDİR?

1963 Yılında Erzincan’ın İliç İlçe’sinde doğan Abdullah Der, 1977 Yılında İstanbul’da cam sektöründe iş hayatına atıldı.

Siyasete 1983’de SHP de başlayan DER, daha sonra SHP-CHP birleşmesiyle CHP saflarında yer aldı. CHP Üsküdar İlçesinde 2000-2002 yılları arasında İlçe Sekreterliği görevini yaptı.

2002-2004 Yılları Arasında Esatpaşa Spor Kulübü Başkanlığı yapan Abdullah Der çeşitli STK’larda başkan ve yönetici olarak görev alırken 2004-2009 yılları arasında Esatpaşa Mahalle Muhtarlığı yaptı.

2009 Yerel Yönetimler Seçiminde Ataşehir İlçe’sinden Meclis Üyesi olarak seçildi. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı olan Abdullah Der, 2011 Nisan ayından itibaren de Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte.

Evli ve üç çocuk babası olan Abdullah Der, bir PVC doğrama firmasının yönetim kurulu başkanlığını da yürütüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ