logo

ACELE KAMULAŞTIRMA FİKİRTEPE’DEKİ “O EV”İ YIKTI

ACELE KAMULAŞTIRMA FİKİRTEPE’DEKİ “O EV”İ YIKTI

Fikirtepe_Son Kale _o evKentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe’de sembolleşen yıkılan ada ortasında tek başına kalan “O Ev” “Acele Kamulaştırma” tebliği sonrası yıkıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülen Fikirtepe’de tek başına kalarak direnen ve basına da konu olan “O ev” için acele kamulaştırma işletilince taraflar anlaşmak zorunda kaldı. Firma temsilcileri ve hak sahipleri tarafından yapılan açıklamada, “diğer sözleşmelerle aynı koşullarda” anlaştıklarını ifade ettiler.

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca bölgede ve 6306 sayılı yasa kapsamında“Kentsel Dönüşüm” çalışmalarında uygulanmasına karar verilen “Acele Kamulaştırma” uygulaması devreye sokularak taraflara anlaşmaları doğrultusunda tebliğ yapıldı.

Bakanlık tebliğinde, taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa “Acele Kamulaştırma” uygulamasının devreye gireceği ve söz konusu arazinin kamulaştırılarak yıkılacağı, böylece dönüşüm çalışmalarının önü açılarak vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırılacağı ifade ediliyor.

Kentsel Dönüşüm’ün ilk çalışmalarının yapıldığı Kadıköy Fikirtepe’de çok sayıda firma ile hak sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonrasında yaşanan tıkanma sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca bölgede ve 6306 sayılı yasa kapsamında tarafların anlaşmalarını teşvik etmek için “Kentsel Dönüşüm” çalışmalarında “Acele Kamulaştırma” uygulamasının devreye sokulması kararlaştırıldı. Uygulamada, taraflara gönderilen tebliğ ile 15 gün içerisinde anlaşmaları aksi halde “Acele Kamulaştırma” uygulamasının devreye sokulacağı, kamulaştırma gerçekleştirilerek yıkılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ