logo

Adem Boz, ‘Bu Seçimde Farklı Bir Yol İzleyeceğiz’

Adem Boz, ‘Bu Seçimde Farklı Bir Yol İzleyeceğiz’

Bu seçimde öncekinin aksine adaylarını en son belirleyeceklerini vurgulayan Saadet Partisi Ataşhir İlçe Başkanı Adem Boz, 31 Mart 2019 Yerel Seçim çalışmaları startını verdiklerini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart 2019 Yerel Seçim çalışmaları startını verdiklerini açıklayan Saadet Partisi Ataşhir İlçe Başkanı Adem Boz ile www.itvhaber.com okurları için gerçekleştirdiğimiz röportajda; SP Ataşehir belediye başkanı adayı kim olacak?  Nasıl bir isim aday olarak belirlenecek? Adem Boz aday olacak mı? Adaylar nasıl belirlenecek? Seçim Startını ne zaman verdiler? Aday belirleme çalışmasındaki soruların yanıtlarında hangi ilginç isimler çıktı? İttifak için ne düşünüyorlar? Sorularının yanıtlarını aldık.

BU SEÇİMDE FARKLI BİR YOL İZLEYECEĞİZ

Seçim çalışmalarına takvim içinde yürütecekleri kampanyalarla devam edeceklerini, bu dönem farklı bir strateji izleyeceklerini vurgulayan Adem Boz, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamada, “Geçen dönemde Erdal Uçar ismi açıklandıktan sonra ekiple sahaya indik. Tanınan bir kimlik… Ama bu etkili oldu mu? Olmadı mı? Bilmiyoruz.  Bu seferde farklı bir yol izleyeceğiz. Genel Merkez buraya kimi takdir edeceğini bilemiyoruz ama sonuçta şu bir isim açıklanacak” dedi.

SEVİLEN TEMİZ BİR İNSAN BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİR

Kendilerinin olmasa da başkasının hakkını gözetmenin ilkeleri olduğunu ifade eden Adem Boz, İnanç değerleri ve partinin temel prensipleri olarak belediyeyi almak için başka partinin şemsiyesi altında hareket ederek bu değerleri feda edemeyeceklerini vurgulayarak; “Partimizin adamı olarak sevilen temiz bir insan belediye başkanı olabilir. Bu Ataşehir içinde, Cizre içinde, İstanbul içinde geçerli” diye konuştu.

“ATAŞEHİR’İ ALMAMIZI CENABI ALLAH BİZLERE NASİP ETSİN”

Yerel seçimlere ilçe başkanı olarak girdiği ilk seçim olduğuna işaret eden Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, seçimlerin Ataşehir’e, İstanbul’a ve ülkemize hayırlara vesile olmasını,  Saadet Partisi’nin zaferi ile sonuçlanması temennisi ve “Ataşehir’i almamızı Cenabı Allah bizlere nasip etsin” dileğini dile getirerek; “Daha önceleri aktif olarak yaşadığım seçimler var. 2014 yerel seçimlerinde Çekmeköy’de belediye başkan adayı oldum. Şimdi aday tarafından seçimin nasıl yürüdüğünü,  3 ay süresinde ilçe başkanının çabalarını da çok iyi gözlemledim. Burada da birçok seçim süreci yaşadım.  İlçe başkanı olarak bu tecrübeleri yaşadığım için haliyle biraz daha farklı stratejimiz olacak.

MAHALLE BAŞKANLARI, İCRA HEYETİYLE ATAŞEHİR’DE SEÇİM STARTINI VERDİK

Yaklaşık üç ay evvel mahalle başkanlarıyla icra heyetini bir araya getirerek Ataşehir’de seçim startını verdiklerini kaydeden Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, seçim çalışmalarına hazırlık için hem o toplantıda hem de daha sonra teşkilat ve sosyal medya anketlerinde topladıkları verilerin değerlendirilerek aday tespiti yapılacağının altını çizerek; “Mahalle başkanları ve icra heyeti üyelerine bundan sonra yapacağımız çalışmalarla ilgili bize ışık tutacak üç soru sorduk. Bir form hazırlayarak esnaflara dağıttık. Esnafa da sorduk.  Birincisi; Ataşehir’de Belediye başkanı olarak kimi görmek istersin? Bunu sorarken isim vermedik. Vatandaşın kimi istediğini yazmasını istedik. Parti olarak biz ayriyeten yaptık.  İkincisi bu anketi kendi teşkilat mensuplarımızla yaptık. Bunu da ayrıca neticelendirerek danışma meclisimize sunduk.  Cihangir İslam’ın katıldığı ve MSKM’de düzenlediğimiz konferansta da bu formları dağıtarak katılanların görüşlerini de aldık. Bunların dışında sosyal medya üzerinden de birkaç çalışmamız oldu. Bunların hepsini bir araya getirerek başkanlık divanında tasnifini yaptık.  Çok enteresan isimlerle birlikte bayağı uzun bir liste çıktı.” Dedi.

MECLİS ÜYESİ OLARAK KİMLERİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Ayrıca, “meclis üyesi olarak kimleri görmek istersiniz?” sorusunu yöneltip; en fazla 3 isim yazmalarını istediklerini kaydeden Adem Boz; “Ataşehir’de gördüğünüz en önemli 3 problem nedir? Diye sorduk. İmardan tutun trafiğe, madde bağımlılığından tutun hırsızlığa kadar her mahallenin ayrı ayrı sorunlarının var olduğunu gördük” diye konuştu.

BATTAL İLGEZDİ, ZEKİ BULUT İSİMLERİ DE ÇIKTI

Yerel Yönetimler komisyonunun da, toplanan bu bilgiler doğrultusunda bölge bölge proje yaptıklarını, bu çalışmalar sonucunda ayağı yere basan süper projelerin ortaya çıkacağını kaydeden Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com için gerçekleştirilen röportajda, “Bu anketler sonucunda İl Yerel Yönetimler Komisyonumuz Başkanlık Divanımızda ki arkadaşlarımızı isimler üzerinde tek tek dinlediler. Ataşehir’i koparacak, omuzlayacak isim üzerinde kim olur diye birebir görüş aldılar.  Birçok isim çıktı. Bu isimleri şimdi burada söylemek doğru olmaz. Zamanı gelince açıklanacak. Ama isim söylemem gerekirse, mesela; Battal İlgezdi, Zeki Bulut gibi isimler vardı. Battal İlgezdi için sadece Belediye başkanı olarak görmek istediklerini yazanlar herhangi bir imada bulunmamışlar ama Zeki Bulut için Saadet Partisinde görmek istediklerini belirtmişler. Partimizden Erdal Uçar, Numan Yüksel ve Âdem Boz isimleri de belirtilen isimler arasında var. Bu isimler bilindiği için rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda İlçemize müracaat eden iki isim var. Yıpranmasın diye vermek istemiyorum.  Bir tanesi de sevilen, sayılan sempatik bir isim. Bizim partinin de bazı kuralları var. Müracaat eden kişilerde bu nitelikler aranarak seçilecektir. Partiyi temsil ettikleri için o gücü görmek isteriz. Bizim adayımızın donanımlı olması lazım. Toplumda konuştuğu zaman Saadet farkını hissettirmeli” ifadelerine yer verdi.

BU SEÇİM ADAYIMIZI EN SON AÇIKLAYACAĞIZ

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, açıklamalarını, “Sanırım adayımızı en son açıklayacağız. Meclis üyelerinden de başvuru var ama çok değil. Bizim Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için çok talip olmaz. Bu işi yapacak hazır adamlarımız var zaten. Birde böyle bir geleneğimiz var. Her gelene ‘gel müracaat et değil’ de, gözümüzün gördüğü, teslim edeceğimiz isimler adayımız olur. Yani, biz seçime giderken belediyeyi alacağız gözüyle gireriz.  Gözümüz kapalı orayı emanet edeceğimiz insanlar olmalı. 2014 kongremizde meclis üyelerimizi ona göre şekillendirdik. Onları yönetime dâhil etmedik. Yerel seçimi göz ardı etmeden bu şekilde bir planlama yaptık.  İl Başkanlığımız da bu ay sonu bir açıklama yapacak. İlde belli isimler var. Bunların basına yansımasını yıpranmamaları açısında istemiyoruz. Çok büyük baskı var. Son dakikada götürüp isimleri teslim edeceğiz.  Aday adaylık sürecinde parti sahiplenmeyebilir ama adaylık sürecinde parti sahip çıkar o adayı tüm baskılara rağmen koruması altına alır ve sahiplenir.  Kısacası tüm hesaplarımız kazanacak şekilde yapılıyor. Ataşehir’de de böyleyiz, diğer ilçelerde de…” şeklinde sürdürdü.

İTTİFAK ÇALIŞMAMIZ YOK, SAADET PARTİSİNİN ÇATISI ALTINDA ADAY OLUR

Herhangi bir partiyle ittifak çalışmalarını olmadığını, Saadet Partisinin çatısı altında dışarıdan herhangi bir ismin veya partilinin aday adayı olabileceğinin altını çizen Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, başvuracak ismin temiz, ahlaklı, helalzade olmasın gereğini vurgulayarak, “Saadet Partisi’nin kimliği altında Belediye başkan adayı da olabilir, meclis adayı da olabilir. İttifak ancak Saadet Partisinin çatısı altında olursa olur. Çünkü biz diyoruz ki; rüşveti kaldıracak, yolsuzluğu önleyecek, hırsızlığın önüne geçecek, gerçekten kaynakları doğru yere aktaracak olan parti biziz. Bunu iddia edipte başka bir partinin şemsiyesi altında seçime girmek ilkelerimize ters… Şu ana kadar yapılan ittifaklar partimizin çatısı altında gerçekleşmiştir” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINA DAHİL OLUN” TEKLİFİNİ, “ELİMİZİN TERSİYLE İTTİK”

Ak Parti’nin, “logonuzu çıkarın gelin Cumhur ittifakına dahil olun” teklifini, “elimizin tersiyle ittik” diye konuşan Adem Boz,  “3-5 milletvekili çıkarmak logosuz seçime girmeyiz dedik.  Kuruldu kurulalı Saadet Partisi’nin, Milli Görüşün dünyaya ve ülkeye yaptığı hizmeti neyle anlatacağız. Doğu ile batıyı birleştiren, dünyadaki İslam ülkelerini bir araya getiren,  sadece İslam ülkeleri değil diğer bütün insanların kurtuluşunu ahdetmiş ve çalışmasını bunu üzerine kuran, kendi ülkesi içinde Kürdü, Türkü kardeş yapan, hiçbir partiyi ayırmadan tüm partilerle görüşen tek parti Saadet Partisidir. Mevcut diğer partiler her partiyle görüşemezler.  MHP HDP’yle, AK Parti CHP’yle görüşmezler ama biz her partiyle görüşen tek partiyiz. Tüm insanlığın saadeti için bu gerekiyor. Bizim yürüdüğümüz yerlerde ne Ak Parti nede MHP yürümez ama biz yürürüz. Biz Güney Doğu halkına insan bilincini ve İslam’ı anlattık. Ayrımcılığı değil.  Herkes biliyor ki Saadet partisi yanlış yapmaz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ