logo

AEDD Birol Ekşi İle Devam Ediyor

AEDD Birol Ekşi İle Devam Ediyor

atasehir_birol_eksi1.Olağanüstü Genel Kurulunu Cuma günü Milenyum Cafe’de gerçekleştiren Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği,  Birol Ekşi ve yönetimine desteğini yineledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

12. yaşına giren ve bölgenin ilk engelliler derneği olarak Kadıköy Erengazi Sakatlar Derneği adıyla kurulan Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği (AEDD), 1. Olağanüstü Kongresini 13 Mart 2015 Cuma Günü Saat 17:00’da İçerenköy Mülenyum Cafe’de gerçekletirdi.

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili aday adaylarından Hüseyin Çulha ve Cafer Aktürk’ün de katıldığı ve Divan Başkanlığına oy birliğiyle Erol Tepebaşı’nın seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra faaliyet ve denetleme raporları okunarak oy birliğiyle ibra edildi.

12 yıl önce Kadıköy Erengazi Sakatlar Derneği adıyla hizmete giren ve Kadıköy’den ayrılan bölgenin ilçe olmasıyla tüzük değişikli yapılarak Ataşehir adını alan AEDD yapılan olağanüstü kongrede üyler, Kurucuları ve Genel Başkanları Birol EKŞİ’ye desteklerini yinelediler.

 Kongrede konuşan dernek başkanı Birol Ekşi büyük bir aile olduklarını belirterek şunları söyledi:

Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği olarak ismimizi tescil ettik. Sizler beni başkan olarak seçtiniz. Bu yeni yolculuğumuzda yeni gönül dostlarımız aramıza katıldı. Sizlerle ve yeni katılan gönül dostlarımızla daha iyisini yapmak için daha çok çalışacağız. Bu çalışmalarımızda Ataşehir kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi her zaman yanımızda oldu ve bizlere büyük destekler sağladılar. Hepsine derneğim adına teşekkür ediyorum.

Başkan Birol Ekşi;  12 yıl önce bölgemizin ilk engelliler derneğini hizmete açtığımızdan günümüze büyük bir aile olarak çalışmalarımızı yaptık. 2013 yılında TSD Kadıköy Şubesi’nde bir süre şube başkanlığım oldu. O tarihte şube, Üsküdar’da bir iş hanıda eşyaları kapatılmış bir atıl durumdaydı. Ataşehir Belediyemizden şimdiki Kriz Merkezi bahçesinden bir yer tahsis ettirerek faaliyete açtık. İş adamımız Sayın Ali AĞAOĞLU’ndan engellilerimizin taşıma hizmetinde kullanılan tam teşekküllü bir minibüs hibe aldık. “Benzemez Kimse Sana” yarışmasında Sanatçı dostumuz Sayın Doğuş adımıza yarışarak 1.lik ödülü olan 10 Bin TL’yi TSD Kadıköy Şubemize bağışladı. Ataşehir engellilerimize yönelik çalışmalar hissetmediğimizden dolayı TSD’den istifa ettim. 2013 yılın sonunda  yapılan kongrede Ataşehir Engelliler Derneğimizde tekrardan başkanlığa seçildim.

Ataşehirli kardeşlerimizle yola devam ettik. Ataşehir Belediye Başkanlığının Küçükbakkalköy’de bize tahsis ettiği yerde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Olağanüstü kongreye gitmemizin nedeni siz gönül dostlarımızı ve yeni arkadaşlarımızı çalışma hayatımıza katmak istedik. Bugün burada hem kaynaşmak, sohbet etmek hem de bizlere güç vermenizi istiyorum.

Ayrıca 12. Yıldır beni yalnız bırakmayan Eski Başkanımız Ayşe EKŞİ nezdinde Eski Yönetim Kurulu arkadaşlarım Ayşe GÜRSOY, Kemal ERDOĞAN, Alican AYHAN, İbrahim BİR, Kenan YORULMAZ, Hüseyin ÇELİK, Nur ÖZGEN, İrfan YILMAZ, Murat AĞBULUT, Tulay UÇAR, Levent YILMAZ, Osman ABALI, Muharrem ÇOBAN, Doğan AÇIK, Hüseyin NASIL,  Recep Nasıl ve tüm yönetim kurulu arkadaşarıma ve her zaman bizlerin yanında olan yerel basınımızın duayeni arkadaşlarımıza, Kadıköy -Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kadıköy ve Ataşehir belediyelerine, İBB’ye, Valiliğimize ve tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili aday adaylarından Hüseyin Çulha ve Cafer Aktürk’ün de katıldığı ve Divan Başkanlığına Erol Tepebaşı’nın oy birliği ile seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra faaliyet ve denetleme raporları okunarak oy birliğiyle ibra edildi.

Birol Ekşi Başkanlığındaki Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Yönetimi Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan:

Birol Ekşi

Yönetim kurulu (Asil):

1. Nevzat Ağbulut

2. Alper kökçü

3. Canan Tepebaşı

4. Sibel Tatran

5. Deniz Özcan

Denetim Kurulu (Asil)

1. Mustafa Güneydaş

2. Alper Arslan

3. Tülay Uçar

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ