logo

AFAD, ‘Karadeniz Sel Felaketinde Can Kaybı 57’

AFAD, ‘Karadeniz Sel Felaketinde Can Kaybı 57’

AFAD Başkanlığı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde 55’e çıktığını duyurduğu açıklamasından sonra Kastamonu’dan gelen can kaybı haberi ile bölgede can kaybı 57 oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında Kastamonu’dan gelen 2 can kaybı haberi ile birlikte Bartın, Kastamonu ve Sinop bölgelerindeki can kaybının 57 olduğu bildirildi.

KASTAMONU’DA 46, SİNOP’TA 8, BARTIN’DA 1 CAN KAYBI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybının 55’e çıktığını duyurulan açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle 55 vatandaşımız (46 Kastamonu, 8 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.” İfadeleri yer aldı.

BARTIN, KASTAMONU VE SİNOP’TA SEL: CAN KAYBI 57

AFAD tarafından yapılan açıklama sonrasında Kastamonu’dan gelen 2 can kaybı haberi ile birlikte Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop bölgelerinde şu ana kadar 57 can kaybı olduğu bildirildi.

AFAD TARAFINDAN YAPILAN SON AÇIKLAMA

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamada seldeki can kaybının 57 olduğu kaydedilerek, “Yaşanan sel nedeniyle 57 vatandaşımız (48 Kastamonu, 8 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.” Denildi.

ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı sabah saatlerinde Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybının 55’e çıktığını duyurduğu açıklamasında, “Bartın Ulus, Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir.” Yapıldı.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.” İfadeleri yer aldı.

BÖLGEDE YAĞIŞLAR ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

AFAD Başkanlığı, yağış beklentisi ile ilgili, “Önümüzdeki 5 günlük periyotta Bartın, Sinop ve Kastamonu’da (15.08.2021-19.08.2021) yağışların etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Yarın (15.08.2021 Pazar) ve önümüzdeki hafta Perşembe (19.08.2021) günleri kıyı kesimlerde hafif sağanak yağış geçişleri beklenmektedir. Diğer günler havanın genellikle parçalı bulutlu olacağı tahmin edilmektedir.” Meteorolojik tahmin paylaşıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ