logo

AFAD’ın 40 Olarak Açıkladığı Sel Bölgesinde Can Kaybı 41

AFAD’ın 40 Olarak Açıkladığı Sel Bölgesinde Can Kaybı 41

Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde AFAD tarafından 40 olarak açıkladığı can kaybı, Bartın’da arama çalışmaları süren Arife Ünal’ın cesedine ulaşılması ile 41 oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı sabah saatlerinde Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybının 40’a çıktığını duyurduğu açıklama sonrasında Bartın’da arama çalışması süren Arife Ünal’ın cesedine ulaşılması ile 41 oldu.

KASTAMONU’DA 34, SİNOP’TA 6 CAN KAYBI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybının 40’a çıktığını duyurduğu açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 34, Sinop’ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

KASTAMONU BOZKURT’TA TAŞKIN FELAKETİ

İlk gün Sinop Ayancık’tan gelen haberlerle başlayan sel kaygısının boyutları Kastamonu Bozkurt ilçesindeki taşkınla felakete ulaştığı görüldü. Bozkurt ilçesi sel ve taşkınlarda çok büyük zarar görürken can kayıplarının sayısının da yüksek olacağı endişesi oluştu.

BARTIN’DA ARAMA ÇALIŞMALARI SÜREN ARİFE ÜNAL’IN CESEDİNE ULAŞILDI

Öte yandan ilerleyen saatlerde Bartın’da arama çalışmaları süren Arife Ünal’ın evinden yaklaşık 600 metre uzaklıkta cansız bedeninin bulunduğu açıklandı. Yapılan bu açıklamayla resmi olarak kaydedilen can kaybı 41 oldu.

Bartın ili Ulus ilçesi Kumluca beldesi Akörensöküler köyünde 11 Ağustos’ta yaşanan sel nedeniyle evi yıkılan sulara kapılan Arife Ünal (85)’ın bulunması için arama kurtarma çalışması yürütülüyordu.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.” İfadeleri yer aldı.

YAKINLARINDAN ULAŞTIRILAN KAYIP BAŞVURUSUNUN SAYISI KAYGI VERİCİ

Karadeniz’de Bartın, Kastamonu ve Sinop illerini etkileyen sel bölgesinde yakınları tarafından çeşitli kurumlara ulaştırılan kayıp başvurusunun 330’a yakın olduğu iddia ediliyor. Kayıp başvurusundaki bu sayıların yüksekliğinin resmi açıklamalarda 41 olan can kaybının daha da artması kaygısını güçlendiriyor.

Bölgedeki Çalışmalar İle İlgili AFAD Paylaşımı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ