logo

Afetle Yüzleşen İzmir Su Altında, Sokakları Sel Aldı

Afetle Yüzleşen İzmir Su Altında, Sokakları Sel Aldı

Bir gecede 6 aylık yağış miktarından fazlasını aldığı açıklanan, adeta afetle yüzleşen İzmir, sel altında kaldı. Sokak ve caddeler selde dere yatağına dönen İzmir’de araçlar mahsur kaldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler göle döndü. Trafikteki çok sayıda araç ise sular altında kaldı.

İzmir kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı.

KAMU ÇALIŞANLARI YARIM GÜN İDARİ İZİNLİ

Kamu çalışanlarının yarım gün izinli olduğunu duyuran İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER tarafından yapılan açıklamada, “Değerli İzmirliler; İzmire sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Bu sebeple bir çok alt geçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

KENT AFET YAŞIYOR, ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKILMASIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için sağanak ve fırtına ikazının ardından gece saatlerinde başlayan ve etkisini gittikçe artıran sağanak sonrası dereler taştı, caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı. Trafikte bulunan çok sayıda araç ise sular altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın” uyarısı yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ