logo

Afetler ve Şehit Haberleri Ataşehir Meclisi Toplantısında

Afetler ve Şehit Haberleri Ataşehir Meclisi Toplantısında

Ataşehir Belediye Meclisi afet yaşandığı ve şehit haberlerinin geldiği günlerde Mart ayı 1.Birleşiminde 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemi görüştü.

Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ Başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı 1’inci birleşiminde gündemdeki maddeleri görüştü. Gündem dışı söz alan parti grup başkanları gelişen son olayları ve şehit haberleri ile ilgili duygularını dile getirdi, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanı M.Naim Yağcı, MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ve İYİ Parti Meclis Üyesi ve Belediye Encümeni Oğuz Sarul, Elazığ, Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere, Van’da düşen çığ altında kalarak yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve Suriye’de hain saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediler.

Ayrıca başlayan üç ayların İslam âlemine sağlık, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan parti temsilcileri söz konusu vatansa birlik olmanın mesajını vererek yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü kutladılar.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan 1-2-3-4-5 ve 6’ıncı maddeler ilgili komisyonlara gönderilmesine oybirliği ile karar verildi.

CHP Grubunun “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması ile ilgili 7’inci madde olarak eklenen önergesi  üzerinde görüşlerini açıklayan parti temsilcileri yapılan oylama sonunda Ak Parti, İYİ Parti ve MHP üyelerinin ret oylarına karşılık CHP Grubunun oylarıyla teklif kararı olarak kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşmesi bittikten sonra 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 05.03.2020 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Meclis toplantısını izleyenler arasında; İYİ Parti’nin kongresinde seçilen yeni bakan Mert Kar ve yönetimi ile İmar Planları için grup başkanlarıyla görüşmeye gelen İnönü Mahallesi sakinleri vardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ