logo

AHMET İSVAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AHMET İSVAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul Eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan, Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki tören ve Levent Cami’ndki cenaze namazı sonrası Yalova Taşköprü Beldesi’nde defnedildi.

İstanbul Eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan, Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki törenin ardından Levent Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrası Yalova Çiftlikköy Taşköprü Beldesi’ne uğurlandı.

İstanbul’da 1973-1977 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanlığı yapan Ahmet İsvan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında yaşamını yitirdi. Ahmet İsvan için önce Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önünde cenaze töreni düzenlendi.

Ahmet İsvan’ın Levent Camii’ndeki cenaze törenine oğulları Osman, Orhan ile kızı Nurhan İsvan, torunlarının arasında olduğu Ahmet İsvan’ın ailesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Özen’in yanı sıra; CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekillleri Deniz Baykal, Muharrem İnce, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, PM Üyesi ve eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün yanısıra Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen’in de aralarında bulunduğu eski ve yeni milletvekilleri, bazı ilçelerin belediye başkanlar ile vatandaşlar katıldı.

Ahmet İsvan, Levent Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Mangası’nın omuzlarında cenaze aracına konuldu ve defnedileceği Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü Beldesi’ne uğurlandı.

Başkan Kadir Topbaş, Ahmet İsvan’ın İstanbul beyefendisi, Türk siyasi hayatına ve yerel yönetimlere önemli hizmetleri olan, dürüstlüğüyle, kararlılığıyla bilinen biri olduğunu belirterek, “İstanbulluların ve milletimizin başı sağolsun” dedi.

İsvan’ın döneminde İstanbul’da ilklere imza attığını ifade eden Kadir Topbaş, “İstanbullular adına kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. İnanıyorum ki Ahmet İsvan, unutulmazlar arasında yaşayacaktır. Çünkü ilkeleri olan, samimi bir insandı. Duruşu netti. Olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir kişiydi” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ